"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1080 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Екскурзия на ДПС шефка блокира парите по САПАРД


Екскурзия до Прага на изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Ализан Яхова блокира за пореден път изплащането на дългоочакваните средства от програма САПАРД, съобщи Дневник.бг. Преди две седмици кабинетът разреши бюджетът да отпусне 100 млн. лв. с идеята те да бъдат усвоени до 15 юни и фермерите най-после да възстановят инвестициите си в модернизация и оборудване.
От началото на седмицата досега обаче не е разписано нито едно плащане по вече одобрени проекти, защото шефката от ДПС на фонда отишла на екскурзия в Прага. Яхова накарала подчинените си да казват, че е в командировка в Брюксел по работа. Служители на Яхова обаче не повярвали на официалната версия, тъй като самите те се завърнали от белгийската столица преди ден, без да са се засекли с шефката на фонда. Заявките за плащания могат да се пуснат само след одобрението и подписа на Яхова.

 У нас
· АТАКА скочи срещу далавера на Ковачки със стадиона в Перник
· Делото "Йосич" стартира компроматната война за вота

По света
· Арменската опозиция против тайното съглашение с Турция
· САЩ и Русия съкращават ядрените си оръжия

Коментари
· Гнилостните процеси в МВР говорят за разпад на държавата

Икономика
Председателят на координационния съвет на арменците в България Вартануш Топакбашян
България не трябва да позволява Турция да решава за геноцида вместо нея

- С какви чувства арменците посрещат 94-годишнината от геноцида?
- Основното чувство е болка. Но аз не бих искала да изтъкна болката напред, а бих искала да кажа, че всеки 24 април арменците отдават почит на паметта на жертвите. Паметта не само към избитите милион и половина арменци през 1915 - 22 г., а и почит към паметта, която е съхранила спомена за събитията и нашите предци, които са станали невинна жертва. Аз мисля, че народ като арменския, който преживява толкова много, без да носи никаква вина за случилото се, без да има отговорен за случилото се, без да го е предизвикал, е осъден да помни. И най-важното за мен е съхранената памет през тези изминали 94 години. Арменците призовават по света да бъде признат геноцидът, не е защото търсят материално възмездие. То така или иначе никога не може да бъде възстановено в онези размери и щети, които са понесли моите сънародници.