"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1081 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА с 4 евродепутати и решаваща роля за властта


Партия АТАКА ще има 4-има представители в Европейския парламент. Това сочат изчисленията, направени на базата на данни от социологическо изследване на агенция "Афис", публикувано преди дни. При избирателна активност в рамките на 24-30% патриотите ще завоюват 280 000-300 000 гласа, които ще им осигурят още едно евродепутатско място. На евроизборите през 2007 г. активността бе 28,39%. Социолозите са категорични, че през юни тази активност едва ли ще бъде подобрена, тъй като сред хората се наблюдава все по-засилващ се евроскептицизъм вследствие на икономическата криза и спрените еврофондове за България. Три партии ще са с равен брой евродепутати - по 4, а една ще има 5, става ясно от изследването.  При ниска избирателна активност сините остават без шанс да вкарат евродепутат. При активност на 30% твърде вероятно е АТАКА, ГЕРБ, БСП и ДПС да са с равен брой европредставители - по 4, а сините да се класират с един представител. Такива резултати биха илюстрирали ясно патовата ситуация, която ще се получи на изборите за национален парламент месец по-късно. При ниска избирателна активност ГЕРБ би получила 68 депутатски места, БСП - 61, ДПС - 57, АТАКА - 42, а СДС-ДСБ - 12. Което означава, че нито десните, нито БСП и Доган ще могат да сформират правителство без участието на АТАКА. По този начин патриотите ще се превърнат в решаващ фактор, определящ бъдещото управление на страната ни.


У нас
· Иде компромат в РЗС

По света
· Още три труса след 5,3 по Рихтер във Вранча
· Нова истерия с животински вирус помпа парите за фармацевтичните компании

Коментари
· Първанов провали не просто себе си, но и България

Икономика
· Общинските училища фалират
Румен Ваташки, общински съветник от АТАКА: Олигарсите на Гоце превърнаха Перник в частен град
- Г-н Ваташки, защо само АТАКА застана срещу решението на Общинския съвет да даде на концесия стадиона в Перник на олигарха Христо Ковачки?
- Защото тази сделка е неизгодназа нашия град. Според споразумението за концесия "Спортен комплекс Миньор", който включва стадион "Миньор" заедно с още няколко игрища под и над стадиона се дават за срок от 25 години, а размерът на годишното концесионно плащане за срока на концесията е в размер на 21 854 лв. и се дължи считано от началото на концесията. По предварителна договорка олигархът се задължава в този период да инвестира сума от минимум 500 хиляди лева. Обезпокоително е, че в Перник се гледа на Ковачки като някакъв благодетел на града. Никой не се замисля, че той е клиент на прокуратурата за източване на ДДС в големи размери, че има следствия срещу него, че е обявен за персона нонграта в САЩ, а работниците му в Сърбия протестираха наскоро, защото с месеци Ковачки не им даваше заплати. В Перник хората са отчаяни и обезверени, липсва гражданско общество.