"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1082 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ПОЗОР! Медведев отряза Станишев без обяснения


Президентът на Русия Дмитрий Медведев неочаквано отложи срещата си с българския премиер Сергей Станишев, която бе планирана за 12.00 ч. българско време вчера в Москва. Самият Станишев обяви, че е научил  новината едва вчера сутринта. Часове преди това екип на национална телевизия СКАТ - репортерката Силвия Трендафилова и операторът Иван Банчев, бяха задържани 2 часа и половина от руската охрана на Търговско-икономическия център на България в Москва в неделя вечерта. Целта била журналистите да пропуснат пресконференцията на премиера Сергей Станишев в посолството на България в Москва и на министър-председателя да бъдат спестени неудобни въпроси, които Трендафилова си била приготвила.
Двамата телевизионери били взети за заложници по настояване на шефката на центъра Малина Божинова, снаха на депутата от БСП Георги Божинов. Трендафилова снима филм за нередностите в работата на центъра. Журналистката, която има множество награди за своята работа като разследващ репортер обяви, че е потресена от случилото се. "Търговско-икономическият център се ползва с дипломатически статут, тоест става дума за  българска територия и там руската милиция няма право да оперира. Въпреки това руската охрана ни заключи, и дори след позвъняването на посланика ни в Москва Пламен Грозданов отказа да ни пусне. Това е нарушение на Женевската конвенция", обясни Трендафилова.У нас
· Екип на СКАТ похитен в Москва, за да не притеснява Станишев
· Велчев потвърди, че Галеви може да се спасят с депутатски имунитет

По света
· Висш руски милиционер спретна кървава баня в супермаркет
· Световната банка: Никой не знае кога ще свърши кризата

Коментари
· Социалистите от Европейския парламент легитимираха провала на Станишев

Икономика
· КНСБ: Хазната е празна, трябва спешна актуализация на бюджета
Волен Сидеров: Тепегьозлък е Симеон да ни предлага кандидати като Кунева
Властта забранява митингите на сталинския принцип - няма протест, няма проблем
- Г-н Сидеров, коментирайте идеята за забрана на митинги в определени зони около МС, президентството и МВР с проектозакон.
- Не виждам нищо странно в това, защото съм се сблъсквал лично физически с този режим. Нормално е един полицейско-терористичен режим да обсъжда проект за забрана на протести в близост до МС, НС и парламента. Те си осигуряват комфорт по латиноамерикански начин - няма протестиращи, няма проблем. Взето е и решение на пресконференции да не се задават въпроси. Що за пресконференции са това?! Абсурдът е доведен до край.