"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1083 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце пробута фантоми в ЦИК за сметка на АТАКА


"Първанов за пореден път ощети АТАКА с по-малко места в Централната избирателна комисия - този път за изборите за 41-во Народно събрание." Това съобщи евродепутатът на националистите Димитър Стоянов след консултации при президента вчера. Първанов веднъж вече стори това при съставянето на ЦИК за евровота. Минути след като приключи вчерашните си консултации с политическите сили, Гоце издаде указ и насрочи парламентарните избори за 5 юли.
"Новите изменения в закона за изборите позволяват на АТАКА да има 3, дори 4 места в ЦИК, но Гоце е изчислил, че ще имаме само две места", заяви Димитър Стоянов. Вместо представители на националистите, в комисията ще влязат кандидати на фантомни формации в сегашното НС, за които избирателите не са гласували. "Движение Напред" не е участвало в изборите за 40-о НС, а "Ред, законност и справедливост" е съставена на интересчийско корупционен принцип - в нея освен Янев няма представители на самата РЗС", поясни Стоянов.У нас
· ВАС подкрепи АТАКА срещу договора със „Софийска вода“

По света
· Самолет на Обама сее паника в Ню Йорк
· Политолог: Въвеждането на еврото обслужва само елита на ЕС

Коментари
· Синята мимикрия разчита на амнезията на народа

Икономика
· Токът скача пак от първи юли
Ячо Ячев, екоексперт: Джевдет Чакъров разрешава тровенето на България с диоксини
Единствени в света ние развиваме туризъм в боклука - разкарваме бали от едно място на друго

- Г-н Ячев, преди дни министър Джевдет Чакъров обсъди с Карстен Расмунсен от ЕК системите за третиране на отпадъци. Какво ви притесни от тази среща?
- Европейските директиви препоръчват технологии, които позволяват повторна употреба на отпадъците.  Присъстващите на работната среща обаче се питаха защо този принцип не е в сила и у нас. Джевдет Чакъров не спомена и дума за бъдещия софийски завод, строителството на който предизвика бурни спорове и дебати сред обществеността и екологичните организация. Експертите са категорични, че предложената технология в София е изключително скъпа, неекологосъобразна и криеща рискове за здравето на хората и околната среда. В последните години не веднъж и не два пъти на Софийската община са предлагани различни екологосъобразни технологии, и то в пъти по-евтини и рентабилни. По принцип е взето правилно решение - трябва да се прави завод.