"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1086 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кремъл изобличи Сергей Станишев за “Южен поток”


Премиерът Сергей Станишев е излъгал, че Русия няма да ползва нашите тръби за газопровода "Южен поток". Това става ясно от изявление на руския вицепремиер Игор Сечин. Споразумението между Русия и България за газопровода "Южен поток" не решава ключовия въпрос дали руската страна ще ползва българската инфраструктура, заявява руският вицепремиер Игор Сечин, цитиран от Ройтерс и БТА.
"Този въпрос не бе решен", каза Сечин, който отговаря за руския енергиен сектор.
Това изявление влиза в противоречие с министър-председателя Сергей Станишев, който каза по адрес на парафираното в понеделник споразумение, че окончателният му вариант ще бъде подписан до няколко седмици.
Станишев дори подчерта пред журналисти в Москва, че са били приети всички български аргументи за проекта "Южен поток" и така бил защитен българският национален интерес.
Сечин обаче твърди, че още не било решено дали Русия ще трябва да изхарчи милиарди долари за изграждането на нов тръбопровод през България.У нас
· Станишев излъгал, че Русия няма да ползва нашите тръби за "Южен поток"
· И Маргините се издигат за мажоритарни депутати
· АТАКА даде на КС "промяната Гоце"

По света
· "Крайслер" фалира, лихвата в САЩ остава рекордно ниска
· Над 300 хиляди българи емигрирали след влизането ни в ЕС

Коментари
· Задължителното изучаване на майчин език води до анклави

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Мажоритарна кандидатура на Гергов ще срине БСП в Пловдив
Нескопосаните компромати срещу националистите са всекидневие на местно и централно ниво

- Г-н Шопов, регионално социологическо проучване в Пловдив, проведено наскоро, сочи, че АТАКА е втора политическа сила в района. Какви са вашите обяснения за добрите резултати на националистите?
- Резултатът е съвсем нормален и естествен, в синхрон с общата тенденция на възход на АТАКА от няколко месеца насам. Доброто представянето на местно ниво на една политическа сила е първо в резултат на посланията, които като идват от централното ръководство и поведението на нейния лидер. А АТАКА събира доверие. За това заслуга имат и местните организации на националистите. За АТАКА е характерно, че е равномерно представена като региони в цялата страна. Отличната позиция в Пловдив, който е голям град, многомандатен избирателен район, има съществено значение. Местната структура на АТАКА е добре консолидирана, без противоречия и конфликти. Групата на общинските съветници е единна и следва политическата линия на АТАКА в работата си на местно ниво.