"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1087 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА с двойна преднина пред БСП в Пловдив


АТАКА е с двойно по-голямо одобрение от БСП в Пловдив и е категорично втора политическа сила. Това сочат данните от ежеседмичните социологически проучвания на червените в Града под тепетата, цитирани от депутата на националистите Павел Шопов. В Пловдив-град подкрепата за ГЕРБ е 34%, за АТАКА - 16%, а за БСП - 7-8%, а в Пловдив-област разликата между първия и втория е много по-малка: ГЕРБ - 27%, АТАКА - 15%, БСП - 11%, съобщи Шопов.
Вчера социолозите от "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс" потвърдиха, че на предстоящия евровот ще гласуват само 33%. Ниският интерес към изборите ще изравнени позициите на ГЕРБ, АТАКА, БСП и ДПС, които ще са единствените български партии с представителство в Европарламента, е оценката на други социолози. Четирите партии ще си разделят по 4 депутатски мандата, а една от тях - ще получи 5 места, но няма гаранция, че това ще бъде соченият до момента фаворит ГЕРБ, защото от там нямат толкова мобилизиран електорат като АТАКА.

 У нас
· Съдът прати в трета глуха делото за СДС

По света
· Албанската мафия се превръща в нова заплаха за САЩ
· Българските моряци в Сомалия на крачка от свободата

Коментари
· Гвардейски балет замени славната някога българска армия

Икономика
· ЕК глобява България заради вредните газове на Ковачки
Ст. н.с. Тихомир Апостолов, директор на реактора на БАН: Площадката на АЕЦ "Белене" е сеизмично по-устойчива от Първа атомна
Приказките за строеж на 7-ми и 8-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй" са политиканстване на фалшиви експерти
- Д-р Апостолов, както винаги преди избори ядрената енергетика отново става дъвка за "десните" в България. Те педлагат да се спре строежът на АЕЦ "Белене", а да се изградят два нови реактора на площадката на АЕЦ "Козлодуй", където вече имало изградена инфраструктура. Какви бяха съображенията на Консултативния съвет към МС за избора на площадката на АЕЦ "Белене"?
- След като парламентът е гласувал за АЕЦ "Белене", а вече има и сключени споразумения за изграждането й, не виждам какво може да се постигне с подобно политиканстване. И площадката в Белене има изградена инфраструктура - път, водопровод, сгради за работещите и т.н. Тя не е довършена, но голяма част от необходимото е вече построено. Изграден е специален противоземетръсен слой. Искам да подчертая, че в сеизмично отношение площадката в Белене е по-сигурна и устойчива от тази в Козлодуй. Ще бъдат изградени водно-водни реактори (ВВЕР) от подобрено трето поколение. Те са международно известни като аdvanced VVER. Имат проектно време на експлоатация 40 години, но както знаем, след ремонт могат да бъдат прелицензирани и пълното им време на живот достига до 50-60 години.