"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1090 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Саркози и Меркел също като Сидеров срещу Турция в ЕС


Лидерите на Германия и Франция едновременно се обявиха срещу членството на Турция в ЕС. В същото време тази теза обоснова и лидерът на АТАКА Волен Сидеров вчера в интервю пред бТВ.
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че не вижда смисъл Европейският съюз постоянно да се разширява, ако това му пречи да бъде ефикасен, предаде ДПА.  Тя добави, че предпочита Турция да бъде привилегирован партньор на ЕС, а не пълноправен негов член. "Трябва да говорим за границите на Европа. Важно е да кажем на хората по време на европейските избори: "Да, искаме европейците да са заедно, да, искаме добри отношения със съседите си, но не можем да приемем всеки за пълноправен член." Затова споделям позицията - привилегировано партньорство за Турция, но не и пълноправно членство", заяви Ангела Меркел. Френският президент Никола Саркози призова: "Да спрем да се разширяваме до безкрайност. Стига сме давали напразни обещания на Турция".
Сидеров пък посочи, че мотото на АТАКА за предстоящите евроизбори е "Не на Турция в ЕС". Той припомни, че АТАКА е единствената българска партия, която не само възприема аргументите Саркози и Меркел против влизането на Турция в Евросъюза, но е записала това в програмата си.

 У нас
· Отровен газ заплашва София при спирането на "Кремиковци"
· Кабинетът плати милиони на чужденци за неработещи закони

По света
· Северната лига спаси домашната ракия в Италия
· Демонтираха турския кенеф в Брюксел

Коментари
· Политически трупове и зомбита напират за изборите

Икономика
· Индустрията ни се сринала със 17.1 на сто за година
Волен Сидеров: АТАКА трябва да участва във властта, за да бъде коректив
Бъдещият кабинет няма да има своите 100 спокойни дни - веднага след вота трябва да започнат промени и да има резултати
- По традиция в България предизборните скандали започнаха преди самите избори. Тази година на мода са десните. Г-н Сидеров, излизането ви умишлено от политиката на жълтите павета и запазването от скандалите чиста случайност ли беше или АТАКА реши да си ориентира кампанията към регионите, докато вашите колеги влязоха от скандал в скандал?
- Аз предложих предизборен блок в това студио. Пред-, а не следизборен блок на всички опозиционни партии, които сега се карат. Не е моя работа да обсъждам скандали в друга партия. Въпросът е, че и тези скандални изпълнения, и цялото поведение на повечето опозиционни партии показаха, че лидерите им не са готови за отговорността, която им се възлага. Ще повторя за пореден път: по-малко от месец остава до евроизборите и месец и половина до националните избори, а партиите не са показали своите програми. Ето тази книжка, която я тиражирам и разпространявам пети месец в страната и в съкратен, и в разширен вариант. С нея ясно казваме възгледите на АТАКА по отношение на икономиката, социалната политика, културата, всички въпроси, които трябва една партия да изложи. Не е ли парадокс, не е ли абсурдно 15-20 дни преди избори да нямаш програма?