"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1091 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

КС разреши мажоритарния вот за Галеви и олигарсите


Предложението на президента Първанов за 31 депутати, които да се избират мажоритарно остава в сила, реши Конституционният съд на свое заседание вчера.
Така пътят към депутатския имунитет за олигарси и обикновени мафиоти като "братя" Галеви и Маргините вече е открит, коментираха от опозицията.
Магистратите заседаваха по дело, заведено от 70 народни представители от опозицията против промяната в избирателния закон, която позволява на Гоце да вкара група свои олигарси в следващия парламент. Съдиите са се разделили поравно - 6 на 6, по въпроса за избора на 31 мажоритарни депутати. Затова оспорваният текст не е отхвърлен като противоречащ на основния закон и остава в сила.
Конституционният съд потвърди двойните стандарти, с които ще се избират мажоритарните кандидати, подчерта лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Магистратите изпълниха директивата на Гоце и се поставиха в услуга на олигарсите му, които ще влязат в НС с купени гласове, посочи националистът.
По същото дело Конституционният съд обяви за противоконституционна 8-процентната изборна бариера.У нас
· Олигархът Ковачки рекетира общината за 100 млн. лв.
· Социологът Юрий Асланов: На евровота разликата между ГЕРБ, БСП, АТАКА и ДПС ще е малка
· ВАС отряза СДС на Юруков от евровота

По света
· Албанските партии бойкотират клетвата на македонския президент
· Англия и Аржентина на прага на нова война

Коментари
· Нов скандал разтърси любовната ни сага с Брюксел

Икономика
· Масларова против намаляване на осигуровките, безработицата скача
Председателят на Съюза на македонските организации в България Николай Тошев
Не ВМРО, а АТАКА ще помогне за българското възраждане в Македония
- Господин Тошев, какво е състоянието на македонските дружества в България в момента?
- За съжаление общността на потомците на българите бежанци от Македония е разединена, като основната причина за това е Красимир Каракачанов и кликата около него, които узурпират и обсебват ВМРО. Каракачанов, който няма нищо общо с Македония, бе внедрен в организацията. Трябва ясно да се отбележи, че в своята славна 100-годишна история ВМРО никога досега не била традиционна партия, а революционна организация. В момента обаче тя е превърната в имагинерна политическа формация, а свещената й абревиатура се използва за кариеристични партизански цели и материално облагодетелстване. Интересите са заради изградените с оскъдните средства от хилядите потомци на македонски бежанци имоти  на ВМРО в България. Сега те са обсебени от групата на Каракачанов, като дори са регистрирани в частна полза. За да оперират безпрепятствено с тях, те сеят разцепление сред македонските дружества. Това, което аз оглавявам, има свои последователи в градове като Плевен, Бургас, Несебър, Велинград. Нашата дейност е културно-просветна, обществена, като основно работим за засилване на връзките с нашите родственици, братя и сестри във Вардарския и Егейския дял на Македония.