"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1092 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Еврокомисията разследва затварянето на Козлодуй по сигнал на АТАКА


Еврокомисията ще разследва затварянето на атомната централа в Козлодуй, което изправи България и Балканите пред енергиен колапс. Това стана ясно вчера от официално писмо до евродепутата от АТАКА Десислав Чуколов, изпратено от  комисията по петициите на Европарламента. Повод за него е петиция на АТАКА изпратена в ЕП в разгара на газовата криза в началото на годината. Вчера стана ясно, че петицията е допусната до разглеждане и заради това парламентът е наредил на Еврокомисията да започне разследване на спирането на първи, втори, трети и четвърти блок на българската атомна централа. Въпреки че евродепутатите са вече в предизборна ваканция, европейските институции продължават работата си и скоро можем да очакваме сериозни разкрития за националното предателство по въпроса за АЕЦ, извършено от правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски, коментира представителят на АТАКА в ЕП Димитър Стоянов.


У нас
· След СДС Костов взе и Мюмюн

По света
· Русия обяви НАТО и САЩ за основните си врагове
· Франция даде на съд пазарджишки сутеньори

Коментари
· България в царството на фокусите и илюзията

Икономика
· Божидар Данев: Задава се каскада от фалити на фирми
· Животът поскъпна с 5.7 процента
Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители: Епидемии ще пламнат в училищата заради икономиите на Орешарски
- Г-жо Такева, Синдикатът на българските учители се готви да заведе дело за нарушение на Закона за държавния бюджет. Какви са причините?
- Причините са, че в момента се нарушава Законът за бюджета, нарушава се формулата, по която трябва да бъдат отпускани средствата за учебните заведения от страна на правителството и на Министерство на финансите. Принуждават училищата да работят при рестриктивен бюджет, да не разполагат с достатъчно средства за покриване на транспортните и социалните разходи, за елементарно здравно и хигиенно поддържане. Притеснявам се да не пламнат епидемии и да се чудим, откъде ни е дошло. Затова призовавам и родителите да не стоят безучастно, а да помогнат на учителския синдикат държавата да си изпълни задълженията към учениците в училище и децата в детските градини.