"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1094 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицаи биха металурзи от "Кремиковци" в центъра на София


Полицаи биха металурзи пред сградата на министерството на икономиката в центъра на София. Изнервените работници от "Кремиковци" опитаха да щурмуват сградата на министерството по време на поредния протест срещу затварянето на комбината.
Протестиращите призоваха министър Петър Димитров да излезе при тях и да обясни причината за спирането на синьото гориво и затварянето на комбината.
След като стана ясно, че нито министър Петър Димитров, нито заместничката му Нина Радева, която е в борда на "Кремиковци", не са в сградата и няма да слязат при протестиращите, металурзите опитаха да нахлуят в сградата на министерството. Охраняващите полицаи се нахвърлиха срещу протестиращите, а двама от работници бяха арестувани.
Металурзите бяха допълнително изнервени от факта, че "Булгаргаз" спря окончателно подаването на природен газ към комбината и така реално сложи край на работата на "Кремиковци". 
 

 У нас
· 91-годишен симпатизант на АТАКА ще бъде почетен гост на митинга в Батак
· Волен Сидеров: АТАКА заложи на сигурни имена в евроизборите

По света
· Португалия отряза Агджа за гражданство
· Безпрецедентен срив на водещите икономики в ЕС

Коментари
· Контролирани "отгоре" ведомства признаха за далаверите на властта

Икономика
Христо Илиев - Чарли, сценарист и режисьор: Правителството не само краде, ами и не работи
В блокираната ни от безделие държава престъпността е безнаказана

- Г-н Христов, разбрах, че в момента снимате филм за отец Иван от Нови хан. С какво един обикновен свещеник привлече вниманието на режисьор с близа сто филма зад гърба си?
- Отец Иван е направил манастир край черквата в Нови хан и там е събрал към стотина души бездомници. Топли ги цяла зима, храни ги, развива стопанство, с крави, кози, овце, свине и кокошки, където те работят. Всичко това е извън държавата, в смисъл, прави го с помощи, които сам набира от фирми и от хора. И строи двуетажен манастир...
- Каква е темата на филма - милосърдието ли?
- Темата е, че въпреки неучастието на държавата, един човек може да окаже помощ на много крайно нуждаещи се хора, половината от които са деца.