"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1095 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА тръгва на избори от Батак - българската Голгота


"АТАКА тръгва към изборите за български и европейски парламент от най-мъченическия ни град, от българската Голгота - Батак, градът, който надживя турските кланета преди 133 години при потушаването от османците на Априлското въстание." С тези думи вчера пред хиляди българи от цялата страна лидерът на националистите Волен Сидеров даде старт на предизборната кампания на партия АТАКА. Митингът на площада в Батак бе открит с рецитал на 10-годишната Станимира Гормушева от балканското градче, която с прочувственото си изпълнение на "Възпоминание от Батак" на Иван Вазов разчувства множеството.
"Казионните партии отиват на избори без програми. ДПС тръгва с една-единствена цел - грабеж на националните ни богатства и турцизация", посочи пред препълнения площад водачът на националистите. (Словото на Волен Сидеров публикуваме на стр. 4-5.).У нас
· Поморийци отхвърлиха "Бургас - Александруполис"

По света
· Работници от цяла Европа поискаха държавна намеса заради кризата
· Свинският грип достигна и Турция

Коментари
· Предизборните лозунги на партиите вече отблъскват
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: “Не” на Турция в ЕС, икономическият ятаган е надвиснал над България

Икономика
· Орешарски призна: Навлизаме в рецесия
Евродепутатът Димитър Стоянов: От Европа ще искаме повече средства, у нас ще следим да се харчат правилно

- Защо АТАКА започва предизборната кампания в Батак?
- Батак е едно емблематично място в българската история с това, което се е случило по време на Априлското въстание - едно от най-масовите кланета на българи. В последно време имаше опити да бъде омаловажен този факт и АТАКА е единствената партия, която предприе мерки, включително в ЕК, против това омаловажаваме. Последната кампания за Европейски парламент я закрихме в Батак и сега продължаваме оттам. Там се покланяме отново и пред жертвите на турския геноцид.