"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1096 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Българската стопанска камара: Пенсионната система се срива


Пенсионната система е в риск, което заплашва националната ни сигурност, обяви вчера председателят на Българска стопанска камара Божидар Данев. През първите четири месеца средният брой на осигурените лица е паднал със 140 000 души. Приходите във фондовете са намалели с 5%, което предполага създаване на дефицит от не по-малко от 200 млн. лв. за годината. Универсалните фондове са на минус 20.15 %, професионалните пенсионни фондове на минус 23.13 %, доброволните пенсионни фондове - минус 24.71 %.
Безработицата расте, посочи Данев и каза, че БСК непрекъснато консултира фирмите за това какви са стъпките за масови уволнения, което означава, че фирмите се готвят за това. Приходната част на бюджета не се изпълнява. Министрите Масларова и Димитров дават противоречиви изявления за осигурителните вноски.
Пенсиите могат да се увеличат веднага и минималната да стане поне 250 лв., заяви още в началото на годината Волен Сидеров и това е записано в програмата на партията. АТАКА е готова с проект за нова пенсионна система. Националистите са срещу компрометиралата се точкова система на изчисляване на доходите на възрастните и за държавно гарантиране на пенсионните фондове.

 У нас
· Созополските общинари потвърдиха: Доган развива хазартен бизнес на остров „Св. Кирик“
· Евродепутатът Десислав Чуколов: Непочтено е чиновници на Калфин да броят гласовете от чужбина
· "Медиана": АТАКА ще покаже завидни резултати на евроизборите

По света
· Чейни се криел в таен бункер под обсерваторията във Вашингтон
· Британските националисти качват рейтинг преди евроизборите

Коментари
· Докато Станишев твори басни, Доган сипе заплахи към България

Икономика
Волен Сидеров: Скъпите предизборни кампании са цинизъм по време на криза
Останалите партии в България показват лекомисленост, като подкрепят Турция за ЕС

- Видяхме, че хората в Батак, Ямбол, Сливен, Димитровград, са ви посрещнали с голямо въодушевление. Какви са вашите впечатления от началото на предизборната ви кампания?
- Митингът просто беше официалното откриване, но на практика нашата кампания върви от януари чрез срещи с хората. В Батак митингът беше характерен за АТАКА с пълния площад хора от различни краища от страната. Аз искам да им благодаря за това, че дойдоха, за неумиращия им дух, хъс, сърцатост, която показваха, в убедеността им, както у по-младите хора, така и при по-възрастните. Нашите симпатизанти показаха една страхотна енергия. Благодаря на всички, които бяха на площада, на всички наши поддръжници, симпатизанти, които не жалят сили и не пестят времето си и личните си средства, за да се съберем и покажем нашата сплотеност. Това беше един от  митингите на АТАКА, който няма аналог при другите партии. Можем да видим предизборните стартове на другите формации, вижда се голямата разлика. При тях се вижда отсъствието на точно този тип въодушевен ентусиазиран народ, който е бил на нашите срещи и продължава със същия дух да подкрепя нашата идея. Това наистина ме изпълва с много голяма убеденост, че действаме правилно, че нашата последователност дава плод и доверието към нас не само се е запазило, но дори се е разширило. Затова мисля, че ще имаме един много добър успех на националните избори.