"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1097 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце подарява на Доган 16 мажоритарни места


Доган се страхува от гнева на народа и драпа за още един управленски мандат, за да не бъдат разкрити далаверите му. Това заяви снощи във Варна лидерът на националистите Волен Сидеров. В морския град той представи листата на националистите за ЕП и предизборната програма на партията. Хиляди жители на Варна дойдоха пред сградата на общината, за да се срещнат със Сидеров. Пленарната зала не можа да побере симпатизантите на патриотите.
Сидеров поясни, че Доган иска да замете следите от престъпленията и кражбите, които обръчите му от фирми извършиха за последните два мандата. Затова водачът на турската партия е готов на всичко, за да вкара повече депутати.
Думите на Сидеров вчера бяха потвърдени от източник от "Позитано" 20, който съобщи за "Атака", че съществува тайна договорка между Доган и Първанов за разпределение на мажоритарните мандати в следващото НС. Двамата се разбрали Доган да спечели в 16 избирателни района, а ДПС да подкрепи БСП в други 12. Схемата е проста, защото навсякъде в мажоритарните райони гласовете на българите ще бъдат разделени между повече от 10-12 мажоритарни претенденти. БСП обаче няма да се възпротиви Доган да купи циганските гласове и да спечели в 16-те района за сметка на разединения български вот.У нас
· Сърбия изгони Ковачки от предприятието "Металац"
· Патриотите против умишлен фалит на училище в Русе

По света
· Според анализ на руски и американски учени: US-ракетният щит не може да спре иранските ракети
· Турският президент на съд за измама

Коментари
· Политиката се превръща в убежище за престъпници

Икономика
Владимир Джераси от Българския фармацевтичен съюз: България е една от трите страни в ЕС с 20% ДДС върху лекарствата
Правителството се опитва да унищожи аптеките чрез промени в нормативната база

- Г-н Джераси, аптеките масово отказват да сключат договор с НЗОК. Това ще остави без лекарства хиляди пациенти. Защо се стигна до този хаос преди изборите - сменят се наредби и правила?
- От няколко години сме свидетели на системни опити за обезличаване или по-скоро за унищожаване на аптеките в България чрез периодични промени на нормативната база.  От една година Българският фармацевтичен съюз предупреждава за опасността, която тези промени създават както за аптеките, така и за пациентите. ЗЛПХМ (Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина) е един от най-често променяните закони в България. Бяхме свидетели на три, може би даже четири промени за една календарна година. Това създава хаос, който рефлектира върху всички звена по веригата производител - търговец на едро - аптека - пациент. Страдат всички, но най-потърпевши са именно пациентите. Въпросът за договорите с НЗОК е поредният от многото, които допринасят за този хаос. В основата на проблема стои една фикс идея на Министерство на здравеопазването, според която цените на лекарствата в България са високи и те трябва да бъдат свалени на всяка цена. Сама по себе си идеята за повишаване на достъпността на лекарствата чрез понижение на цените е много добра, но категорично не можем да се съгласим с начина, по който тя се реализира.