"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 110 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турци искат автономия


В декларация до парламента и посланиците на всички европейски държави у нас сдружението "Миллет Тракия" и Националната асоциация за евроинтеграция искат признаването на турско малцинство в България.
Според автора на декларацията Мендерес Кунгюн в България има етническа криза, а ДПС е "туморно образувание в политическата система, което трябва да бъде отстранено хирургически преди влизането ни в ЕС".


У нас
· Стара Загора пак обгазена
· лидерът на атака: Ще има още по-масови наши прояви

По света
· Чавес предупреди Конди: “Не се захващай с мен, момиче”
· Извънредно положение заради протести в Бенгази

Коментари
· Корупцията у нас е вносна стока
· Георги Георгиев, документалист: Народът излиза от наркозата, господа управляващи

Икономика
· Водим заедно с Албания класацията по детска смъртност
· Евтините 75 киловата отпадат през октомври
Психологът Ненод Костадинов: Македония е наше парче земя
Не искам пари и привилегии, а права като на български гражданин

- Г-н Костадинов, коя е причината за вашето установяване тук, в Република България, а не в някоя друга балканска държава?
- Тук съм, защото съм си българин, затова. Този въпрос ми го задават всички и стига вече. Аз съм в България общо 15 г. От тези 15 г. 6 г. съм сам, преди бях с баща си. И, честно казано, не съм установен, а се опитвам да се установя и, вярвайте ми, наистина е трудно. Тук още съм чужденец, защото нямам гражданство. И да ви кажа, нямам буквално никакви документи, освен македонските, разбира се. Ако си взема сега българска лична карта, без да имам гражданство, в нея ще пише Ненад Костадинов - чужденец. Е това нещо няма да стане и самият закон, който ги позволява тези неща за мен лично, е обиден. Ако мен питате и македонският документ си е български. Какво пък толкова, отваряш паспорта и трябва да си идиот, за да не видиш, че човекът на снимката не е българин.