"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1102 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров в Бургас: 17 май да стане ден в памет на изкланите в Батак българи


"АТАКА предлага българският парламент да приеме датата 17 май като ден на турския геноцид над България, като дата на поклонение пред жертвите и изкланите на същия ден през 1876 г. в Батак българи." Това заяви Волен Сидеров в понеделник вечерта в Бургас пред стотици симпатизанти, събрали се на предизборен митинг на патриотите. Сидеров обяви, че започва реални действия по каузата за признаване на геноцида над българите с внасяне на два проекта за решения в Народното събрание. Документите бяха заведени вчера в деловодството на НС.
"Това не са празни думи. Не е и лозунг -  лозунгът ни е "Не на Турция в Евросъюза". Подготвена е брошура, която представя кървавата история на нашия народ, разказана през погледа на чужденци. В нея се разказва за робството на българите", заяви националистът.
Междувременно НЦИОМ съобщи, че Волен Сидеров е лидерът на политическа партия с най-високо одобрение сред собствения си електорат. Втори е Бойко Борисов. АТАКА има и най-мобилизирания за изборите електорат, твърдят социолозите.У нас
· АТАКА премахва поредното циганско гето в столицата

По света
· Пхенян изстреля две ракети по американски самолети
· Берлин и Париж искат от ЕК държавна намеса в млекопроизводството

Коментари
· Управляващите лъжат наедро за постигнати мними успехи

Икономика
· "Муудис" понижава рейтингите на ДСК и Първа инвестиционна банка
Цвета Георгиева, общински координатор на националистите във Варна: Брокери на Симеон пазаруват застъпници за по 100 лева
Управляващите включват в избирателните списъци цигани, регистрирани на чужди адреси
- Г-жо Георгиева, как АТАКА -Варна се готви за вота за евродепутати и за национален парламент? Прогнозата ви - колко депутати националисти ще има Варна?
- АТАКА-Варна е изключително ангажирана с отговорностите, които стоят пред организацията по провеждане на всеки вот, независимо за коя институция. Разбира се, важността на изборите за НС не може да бъде сравнявана с други, както и изключителното значение на първия редовен вот за Европейски парламент. За един пълен мандат България в лицето на АТАКА, ще има възможност да изпрати в Европа представители, които ще защитават националния интерес на страната. Варна има напълно изградени изборни структури по места, представители във всяка секционна комисия, допълнителни отговорници по райони, застъпници и наблюдатели. С изборите до момента са ангажирани над 1000 души. Според мен Варна чрез АТАКА има всички възможности да изпрати в парламента четирима народни представители от града и областта. Личното ми мнение е, че АТАКА ще има 5 представители в ЕП.