"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1103 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинството не посмя да осъди геноцида над българите


Председателят на парламента Георги Пирински прати двете проекторешения на АТАКА - за осъждане на геноцида над българите в Османската империя и уреждането на дълга на Турция към тракийските и малоазийските българи, за обсъждане в парламентарните комисии. Така, с процедурна хватки, Пирински на практика отхвърли проекторешенията на АТАКА, защото срокът за влизането им в зала е 15 дни, а 40-тото НС се кани да работи още 5.
Компенсациите за наследниците на тракийските бежанци, както и осъждането на геноцида, остават за следващия парламент. Те ще бъдат приоритет в работата на националистите. Проекторешенията са тест за българското самосъзнание на депутатите, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на националистите Павел Шопов, който представи проекторешенията. ДПС демонстративно напусна залата.
АТАКА предлага 17 май да се обяви за Ден на поклонение на жертвите на геноцида над българите в Османската империя. 17 май е най-страшният ден от Баташкото клане.

 У нас
· АТАКА дава на прокурор ходжа, горил деца със запалка

По света
· Двете Кореи на косъм от войната
· Расте броят на избирателите, които ще участват в евровота

Коментари
· Европейските фондове се крадат в България*

Икономика
· Над милион българи са без здравни осигуровки
Водачът на листата на патриотите за Европарламент Димитър Стоянов: Вкарваме четирима в ЕП, но имаме сили и за пет места
Докато ДПС има повече представители от АТАКА, турският национален интерес ще бъде по-добре защитен от българския

- Г-н Стоянов, каква е оценката ви за работата на представителите на АТАКА в Европейския парламент?
- Делегацията на АТАКА в Европарламента беше най-единната. Ние бяхме един отбор, в който не протичаха вътрешни боричкания кой ще се нарече "заместник-председател" или с някаква друга титла, та да може да седне на два реда по-напред в пленарната зала. Официалният девиз на България е "Съединението прави силата". Делегацията на АТАКА беше единна и затова беше силна. Ние бяхме и най-активната делегация в Европарламента - направихме най-много изказвания, внесохме най-много писмени декларации, от нашите парламентарни въпроси имаше най-голям ефект.