"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1105 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/05/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Задължиха Миков до 5 дни да разследва гавазите на Доган


В петдневен срок, до 2 юни, вътрешният министър Михаил Миков трябва да разследва насилието върху екип на телевизия СКАТ, извършено на митинга на ДПС в квартала на Асеновград Долни Воден на 27 май, и да докладва в парламента за мерките, които МВР е взело срещу извършителите. Това разпореди председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Минчо Спасов, въпреки съпротивата на ДПС и БСП.
Разследването започва след сигнал на лидера на АТАКА Волен Сидеров за побоя върху журналистката Силвия Трендафилова и оператора Петър Георгиев, нареден лично от Ахмед Доган. Няма задържан за саморазправата, стана ясно след разговор на Сидеров с шефа на РПУ-Асеновград Илко Трайков. Едва вчера е заведено дело за грабеж срещу неизвестен извършител. В публичното пространство обаче се спрягат две имена. Единият е Рафет Ахмедов-Алармата, общински съветник четвърти мандат от ДПС. Другият е Илияз Тапа, кръчмар в Долни Воден. Мълвата носи още, че шефът на РПУ-то Илко Трайков е човек на ДПС, съученик на Джевдет Чакъров. 
 У нас
· Националистическите партии във възход седмица преди евроизборите

По света
· Франция още по-твърда в позицията си срещу Турция в ЕС
· Местната власт в Сент Назер подкрепи наши работници

Коментари
· Догановият сит търбух - все тъй за наука глух

Икономика
· Рекордни лихви оскъпиха кредитите
Адриан Асенов, областен координатор на партия АТАКА във Враца: За младите само АТАКА е следовник на Ботевите идеали
Спирането на ядрените ни реактори ще доведе до масова безработица във Врачанския регион

- Г-н Асенов, младежката организация на партия АТАКА се присъедини за поредна година в похода "По стъпките на Ботевата чета". Как се зароди идеята за участие?
- Идеята за участие в похода се породи от желанието на българската патриотична младеж да покаже своята съпричастност към великия подвиг на Христо Ботев и делото на всички национални герои, които са загинали за свободата на България. По този начин младежката организация на АТАКА показва своята почит и преклонение към светлата памет на българските революционери.