"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1109 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце си купи два самолета за 90 млн. долара


Президентът Първанов се уреди с два луксозни самолета, въпреки икономическата криза в страната. Харчът струва на хазната 88,4 милиона долара. Двата самолета са Еърбъс А 319 и са взети на лизинг от компанията "Би Ейч Еър", която от своя страна ги купила от немския авиопревозвач Еър Берлин. Цената на луксозната покупка обаче ще скочи още, защото годишната лихва по заема е около 7%. Това ще доведе до оскъпяване на техниката в края на петгодишния срок.
Така президент и премиер се уредиха с луксозни самолети, за да може да летят спокойно след неуспешната въздушна одисея на Гоце в края на януари миналата година, когато руската машина Ту-154 го изостави насред Азорските острови, на път за Мексико.
Часове наред държавният ни глава вися във въздуха, след като колесникът на правителствения Туполев отказа да се спусне.
Самолетите все още нямат лиценз от компанията производител Еърбъс, след като са сменили собствеността си и извършената реконструкция.

 У нас
· "АФИС": АТАКА бие ДПС на евроизборите, ако българите се мобилизират
· Десислав Чуколов: Кабил да се извини, че нарича българите „гяури“

По света
· Евроизборите започнаха, националистите с най-голям ръст на популярност
· България дава най-малко пари за социална защита в Евросъюза

Коментари
· Анадолски капан окончателно краде нашите имоти в Турция

Икономика
· Касата спря инсулина, хаос в аптеките
Евродепутатът от АТАКА Слави Бинев: Националистите ще бъдат трета сила в Европарламента
Цинизмът и високомерието на властта лъснаха на 2 юни
- Господин Бинев, изпускат ли си нервите управляващите преди изборите и с какво им попречи митинга на АТАКА на връх Вола ?
- Не става дума толкова до изнервяне, колкото до високомерие, изключително високомерие, което е изяло не една и две глави. Управляващите се държат високомерно дори на ден като 2 юни, защото виждат, че не са на мястото си на връх Вола. Не може хората, които са се съгласили да управляват с мандата на ДПС да честват един от най-великите националисти на България, а именно Христо Ботев. Те са гузни, защото не само че са се съгласили да управляват заедно с ДПС, а и всеки ден се опитват да копират тарикатлъците на тази партия. Опитват се по всякакъв начин да играят по мафиотските правила, които тя е наложила в политиката. Оттам идва тяхната гузност да бъдат на връх Вола. Те разбраха, че хората не ги искат, че ги ненавиждат и че са там абсолютно проформа, за протокола, а не заради голямата народна любов. Видя се, че честванията, организирани от властта, са една голяма демагогия. Там бяха и представители уж на опозицията като Асен Агов, Цветан Цветанов и на управляващите като Меглена Кунева. Това е суперцинизъм. Властимащите гледат на нас, хората, като на рая. От нас очакват аплодисменти, усмивки за казионните фрази и протоколни задължителни поздравления. На представители на властта им беше неудобно, когато държаха речи за Ботев. В техните души нямаше страст. Те искаха бързо да си прочетат словата и да бягат, защото усетиха, че там не им е мястото.