"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1111 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

В. "Таймс": Националистите с една от най-големите групи в Европарламента


Групата на европейските националисти ще бъде една от най-големите в новоизбрания Европарламент, прогнозира вестник "Таймс". Според анализаторите на престижното издание се очаква левите партии в Европа да са големите губещи в евровота.
Вчера националистическата Партия на свободата в Холандия на Герт Вилдер стана втора политическа сила. Британската национална партия също за първи път в своята история ще има евродепутати.
Очаква се авствийската Партия на свободата на Ханс-Кристиян Щрахе да утрои резултата си на изборите днес. Италианските националисти общо ще имат около 7 европредставители, белгийската Влаамс Беланг може да разчита на 3-ма депутати. Силно се очаква да се представят и националистите от Румъния, Унгария и Франция.
Европейските набюдатели очакват силно европредставителство от страна на АТАКА, която според тяхни проучвания грабва минимум 4 евроместа.
Кампаниите на патриотите от цяла Европа протекоха под мотото на противопоставяне на влизането на Турция в ЕС и на защита на националните интереси. Новата група на националистите от цяла Европа ще е определящата за решенията на Европейския парламент в бъдещия му мандат.

 У нас
· Три кръщенета в един ден в църквата, дарена от Сидеров на Смилец
· Внимание! И мъртвите ще "гласуват" за Доган

По света
· Медведев: Кризата няма да свърши скоро
· Сп. "Време": Ковачки имал връзки със сръбския наркобос Йосич

Коментари
· Защо Брюксел крие от гражданите си собствения им вот?

Икономика
· Безработицата стигна 11%, над 260 000 са на борсите
Проф. Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Само АТАКА има конкретна програма, другите претоплят стари послания
Управляващите оставят една държава на разярени и отчаяни граждани, на безпорядък и несправедливост

- Проф. Станилов, какво е най-характерното в кампанията на АТАКА за европейските избори?
- Най-характерното в кампанията ни е, че единствено АТАКА издигна приоритета "Не на Турция в Европейския съюз", всички останали политически сили увъртаха, говореха витиевато. А онези, които държаха някаква съпротивителна линия на влизането на Турция в ЕС, приказваха уклончиво и поставяха условия, които обикновено поставят и някои от партиите в ЕС: "Ако Турция изпълни критериите за членство." Ние, националистите, казваме, че каквито и критерии да покрие, Турция просто не е европейска държава. Друг въпрос е, че Турция не може да изпълни критериите, каквото и да прави. Защото е въпрос на културно моделиране, а не на желание. Освен това ние казваме, че при едни отворени граници с България, при свободно движение на хора, стоки и капитали, тук ще нахълта турският бизнес и ще смачка българския. Освен това ще нахълтат 3-4 милиона анадолци, които ще се заселят в България и със страната ни ще бъде приключено. Това е основният акцент на АТАКА върху евроизборите. Иначе всички твърдят, че защитават българските интереси в ЕС, но кой ги защитаваше досега от тези, които бяха в Европарламента? Никой не ги защитаваше, само АТАКА.