"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1113 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП готви секира на Станишев за провала на евровота


Грозни крясъци долитаха в изборната нощ от стаите на БСП в НДК, където на висок тон се обсъждаха провала на евровота. Най-активни в критиките срещу Станишев за слабото представяне в неделя бяха Румен Петков, Румен Овчаров и близката до него Илияна Йотова. Първите двама осигурили най-много пари за кампанията на социалистите, а Йотова изръшкала страната, за да открие най-много офиси. И тримата активисти приемали като лично поражение четирите мандата в ЕП - с един по-малко от вота през 2007 г. Антистанишевото крило предвиждало да иска главата на лидера си на конгрес след парламентарния вот. От "Позитано" били бесни и от резултатите на ЛИДЕР, защото Ковачки им отнел традиционно техни гласове, а Доган му прелял от своя вот. ДПС прехвърля гласове към НДСВ и ЛИДЕР, потвърдиха и социолози.
В нощта на изборите Доган нагло даде заявка да управлява и в следващия мандат.
На фона на раздорите в БСП, резултатите на ЦИКЕП показаха, че АТАКА е първа политическа сила в Бургас, Батак, Калофер, Каварна и Несебър. Националистите са първи и в силистренското с. Смилец, където Волен Сидеров издигна православен храм.У нас
· Губим пари по ИСПА заради забавяне на магистрала "Люлин"

По света
· Млечната война между Русия и Беларус клати режима на Лукашенко

Коментари
· Невиждан алъш-вериш на гласове опорочи евроизборите

Икономика
· Здравната каса спира да плаща лекарствата
Валери Симеонов: Победата в Бургас дойде, защото работим за хората
Вярвам, че възраждането, което тръгна от морето ще залее и останалите области

- Г-н Симеонов, с какво се обяснява първото място на АТАКА в Бургас и областта?
- С един дълъг 15-годишен процес на събуждане на патриотизма, който е следствие на телевизия СКАТ, от една страна, а от друга страна на сериозното присъствие на партия АТАКА. Бих казал, че тук е най-сериозното присъствие на партия АТАКА в общинските съвети. Тук имаме 13 общински съветници, в останалите градове също имаме добро присъствие. Така че на това се дължи доброто представяне. То е резултат от едно така дълго лелеяно и очаквано събуждане на българина. Дай Боже тази вълна, която започна от морето да залее и корумпирана София най-накрая.