"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1117 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Костов изрови от боклука Шулева и Свинаров


Иван Костов изрови от политическото бунище отцепниците от царската партия. Вчера Синята коалиция подписа официално споразумение с хората на Николай Свинаров  и Лидия Шулева за общо явяване на парламентарните избори, стана ясно от съобщение на БНД. Костов е обещал на отцепниците места в мажоритарната листа на сините, стана ясно след подписването.
На евровота бившите царисти претърпяха съкрушителен провал, като взеха 0.45 процента. По-нисък резултат от БНД получи единствено независимият Чавдар Николов с 0,33%.
Хората на Свинаров обаче се сложиха на Командира, дори го номинираха за следващ премиер.
В същото време Костов продължи с политическото си помиярство и протегна ръка на Красимир Каракачанов и неговото ВМРО, които също претъпряха крах на евроизборите. От СДС-Русе предупредиха в специална декларация Каракачанов да не бъде водач на сините в дунавския град. Според осведомени източници президентът Гоце бил решил да не пришива Каракачанов към ЛИДЕР на Ковачки, а към Синята коалиция, за да увеличи влиянието си в един бъдещ шарен коалиционен кабинет.

 У нас
· Ковачки фалирал?

По света
· Гърция гони по 100 нелегални имигранти дневно
· Студенти освиркаха Кадафи в Рим

Коментари
· Пари и власт избират "идолите" на България

Икономика
· България заплашена от обезценяване на лева
Елена Събева, наблюдател на вота за Европарамент в Холандия: Неграмотни турци с наши паспорти масово атакуваха изборните бюра
Холандците припознаха национализма като спасение за страната им

- Вие бяхте наблюдател на изборите за ЕП в Антверпен. Какво ви направи най-силно впечатление в секцията?
- На 7 юни, когато се проведоха изборите за Европейски парламент,  бях член на избирателната комисия в гр. Антверпен, както и наблюдател на изборния ден. Направи ми силно впечатление, че от 7.00 часа до самия край на деня периодично на опашката за кабината с бюлетините се редяха десетки избиратели от турски произход с валидни български лични карти. Повечето от тях въобще не знаеха български език- нито бяха в състояние да напишат собствените си имена на кирилица на декларациите за гласуване, нито разбираха и дума от указанията, които аз и моите колеги от комисията давахме. Това ми направи много силно впечатление понеже, както знаете, всички 14 бюлетини за гласуване бяха само и единствено на български език. Интересно ми стана как тези хора разбират съдържанието на бюлетината, с която за направили своя избор. Трябва ясно да напомня, че в закона за изборите ясно е посочено, че предизборните кампании, както и програмата на всички партии, трябва да бъде само и единствено на български език. Отворен остава въпросът, как тези хора бяха в състояние да изберат партията, за която да гласували...