"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1119 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Изборите са изпит по българизъм


"На 5 юли е изпитът по българизъм, защото иначе заставаме под властта на депесарите, под едно ново турско робство. Тогава трябва да възкръсне българският дух. Трудно ще стане, но то лесно само зайците се раждат", каза в Шумен лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той бе категоричен, че партията ще получи повече гласове в сравнение с вота от 2005 година. Участието в листите не е награда, листите са работа на централното ръководство, защото става въпрос за национални избори, каза още Волен Сидеров. Днес в 16.30 часа той ще се срещне с ръководителя на Държавна агенция "Национална сигурност" Петко Сертов, за да получи данни представители на кои политически сили са купували гласове на отминалите избори за Европарламент. АТАКА и ГЕРБ са единствените политически сили, които не са извършвали срамната търговия. Тенденцията за купуване на гласове ще се засили за вота за национален парламент, прогнозира Лидия Йорданова, ръководител на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ). Междувременно шефът на столичните социалисти Румен Овчаров призна, че хората, които вземат решенията на "Позитано" 20, са зависими от финансови интереси.

 У нас
· Водачът на АТАКА във Враца Венцислав Лаков: Държавната намеса в икономиката може да ни спаси от кризата

По света
· Неразрешен митинг на опозицията пали насилие в Техеран
· Великобритания разкрива тайната за началото на войната в Ирак

Коментари
· Гузният Станишев агитира с лозунгите на ОФ из Делиормана

Икономика
· Закриват 80 училища, изхвърлят 1500 учители
· Икономисти от БАН: Вълна от безработни ще залее България
Огнян Тетимов, мажоритарен кандидат на АТАКА в Благоевград: 30-40% от хората ще бъдат купени на изборите на 5 юли
Борбата на патриотите в Благоевград ще бъде за мажоритарен кандидат и двама от листите

- Г-н Тетимов, вие сте водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на АТАКА в Благоевград. Имаше ли проблем при подреждането на листите?
- Нямаше проблем - всяка една общинска организация излъчи кандидат за народен представител и за водач на листата. Бях номиниран от всички 14 общини, а подредбата за кандидат народните представители беше направена, като се отчитаха резултатите от последните избори и как са работели хората в АТАКА за постигането на тези резултати. До последния момент се пускаше мълвата за парашутисти и за пренареждания "отгоре". Това беше с цел да се настроят активистите и симпатизантите, но след публикуването на пропорционалните листи и на мажоритарните кандидати всички видяха, че ръководството на АТАКА и лидерът на партията Волен Сидеров държат на хората, които са работили и са съпричастни с идеите и каузите на АТАКА.