"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1123 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: АТАКА ще удвои пенсиите, като отнеме имуществото на олигарсите


АТАКА е "за" удвояване на пенсиите и за гарантирането им чрез държавен фонд. С тези думи започна представянето на петте точки "за" и петте "против" от предизборната програма на АТАКА лидерът на партията Волен Сидеров на срещи с избиратели в Приморско и Малко Търново. Парите за възрастните хора лесно могат да бъдат събрани чрез отнемане имуществото на престъпни олигарси, каза националистът, който е мажоритарен водач в Бургас. АТАКА обаче е "против" бедните български пенсионери да плащат тока на циганите в Столипиново, както и ромските, турските, хомосексуални и други малцинства да имат привилегии.
Само ясни правила и закони за финансова подкрепа ще спасят от кризата българския фермер и предприемач, българската култура, образование, спорт и туризъм. Обратно в български ръце трябва да бъдат върнати БТК, Енергото, златодобивът и всички други печеливши компании, които бяха разпродадени за жълти стотинки по време на бандитската приватизация, извършена от правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски, заяви още Сидеров. Националистите са "против" българската земя и природни ресурси да се продават на чужденци.


У нас
· Масларова вдига предизборно заплатите
· България не трябва да чака ЕС, за да пусне АЕЦ "Козлодуй"

По света
· Безработни британци тормозят български гастарбайтери
· Ирландия победи ЕС и отвоюва националните си интереси

Коментари
· ЕС пак ще наказва българския народ заради олигархията му

Икономика
· Станишев иска спешно заем от МВФ
Огнян Пейчев, мажоритарен водач в Ямбол: Парламентът има нужда от доказали се експерти
НС не е място за изкарване на прехраната - ако не си съгласен с партията, която те е вкарала, напусни

- Г-н Пейчев, вие не сте член на АТАКА, как станахте мажоритарен водач на националистите в Ямбол?
- Бях поканен от лидера на АТАКА като технократ, като човек, който е в час с нещата в областта на строителството. Сидеров ме познава като професионалист в областта, в която работя и от която аз не съм излизал, откакто съм започнал. Имам сериозен стаж и сериозни умения в строителството.
- Защо избрахте АТАКА - вероятно и други партии са се опитвали да ви привлекат?
- Вярно е, но АТАКА спечели симпатиите ми с политиката си, с постоянството си, с патриотизма си. Запознат съм с програмата на националистите и най-много ми допада в нея социалната й част. БСП от години се подиграва и манипулира нашите родители, баби и дядовци - хората, дали живота и труда си, вярвали в ценности като трудолюбие, почтеност и изградили страната ни. Не може тези хора да бъдат оставени с мизерни пенсии и да разчитат на децата си. Каква социална политика е това? БСП защитава корпоративни интереси и не прави нищо за обикновените хора. Подобно лошо отношение към своя електорат има и ДПС. Техните симпатизанти са отрудени хора, който се блъскат от сутрин до здрач с тютюна, живеят тежък живот и често са принудени да се лишават от семействата.
От друга страна, патриотизмът не е празна дума за мен - предците ми са бежанци от Беломорска Тракия. Те са прогонени от родните си места между 1903 и 1923 г. Мисля, че единствено АТАКА не се отказва да постави пряко въпроса за Турция и неспазените от нея договорености според Ангорския договор.