"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1125 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

"Алфа рисърч": Расте одобрението за АТАКА в провинцията


"Балансьорът в следващия парламент ще бъде АТАКА и от партията на Волен Сидеров ще зависи на ляво или на дясно ще бъде наклонена везната." Това заяви вчера социологът Юрий Асланов от АФИС. Според него главната битка остава между ГЕРБ и БСП, а коалицията е единствения вариант на управление, иначе се отива на нови избори.
Подобрили са се позициите на АТАКА в провинцията според "Алфа рисърч". Според социолозите напускането на парламента от националистите и срещите им с избирателите извън столицата се оказало печеливш ход. В полза на патриотите работи и фактът, че единствено АТАКА не бе упрекната в покупка на гласове и заиграване с вота на малцинствата на 7 юни, твърдят от "Алфа рисърч".
Последните проучвания на социолозите сочат висока избирателна активност - около 60% от реалните гласоподаватели. Това поставя на "ръба" участници като НДСВ, ЛИДЕР, РЗС и "Новото време". Синята коалиция ще е с по-ниски резултати, отколкото на евровота, твърдят от АФИС.

 У нас
· Скандал в правителството заради вдигането на заплатите
· Издирват с полиция двама клеветници на Сидеров

По света
· Самоубиец помете кортежа на руски президент
· Признават изборите в Иран въпреки фалшификациите

Коментари
· Управляващите мишоци за последно ошушкват държавния хамбар

Икономика
· Чака ни тежка криза още две години
Волен Сидеров: АТАКА ще върне печелившите предприятия в български ръце
Бихме подкрепили коалиция, без да участваме в нея, само ако тя работи за националните интереси
- Г-н Сидеров, какво ви казват хората при срещите си с вас?
- Сега се връщам от Малко Търново. Хората се интересуват от безработицата и ниските доходи. Казват, че искат да се възстановят тези предприятия, които преди са работили, които са давали препитание и които са давали продукт и печалба на България - нещо, което АТАКА го иска в самите си принципи, с които влязохме в политиката. Единствено ние го искахме и продължаваме да го искаме.
- Дали биха печелели и сега обаче?
- Златодобивът например, изключително печеливша област, сега е  дадена в ръцете на една съмнителна фирма, регистрирана в Канада, пък не се знае кой точно стои зад нея. Тя изнася печалбата и златото на България. Това нещо трябва да се върне в български ръце. БТК, Енергото също трябва да минат в български ръце - дали държавни, дали държавно-частни, дали частни, но български. Това е нашият принцип.