"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1131 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/06/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

На 5 юли ще изстреляме Доган с летящата му чиния към Турция


"Аз предлагам на 5 юли да вземем летяща чиния на Доган, да го качим на нея и да го изстреляме към Турция без обратно връщане." Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на многохиляден митинг във Варна, където е водач на пропорционалната листа на патриотите.
"На 5 юли АТАКА ще е първа сила тук, както вече е в Бургас и с 5 пръста, стиснати в юмрук, ще ударим кроше на Доган и на цялата мафия. Да се свали ДПС от власт не е партийна, а национална задача. Нека този нагъл  тип знае, че повече няма да му позволим да разпределя порциите на финансирането", обяви Сидеров. Според него партията има потенциал да спечели три мандата в моската столица. "АТАКА иска реалната власт - тази в Министерски съвет, където се решава къде отиват парите. Ако имаме власт, ще покажем, че за кратко време в България могат да се обнови и раздвижи. ДПС е тумор, не бацил. Това е тумор, който трябва да се изреже със скалпел и да се изхвърли", заяви още Сидеров, а площадът бе раздран от скандирания "Долу ДПС!".

 У нас
· Петима свещеници благословиха АТАКА за успех на вота в неделя
· Волен Сидеров: АТАКА ще има трима депутати във Варна
· ATAKA: Ще спрем криминалната приватизация на болниците

По света
· Управляващите печелят изборите в Албания
· Български шофьор на съд за трафик на наркотици в Иран

Коментари
· Само решителен вот ще ни спаси от политическа криза

Икономика
Волен Сидеров: АТАКА влиза в парламента с отбор от квалифицирани и проверени депутати
Искаме участие във властта, за да можем да защитим парите на българите и да реформираме съдебната система
- Постоянно ви съпътства имиджът на агресивен, тоталитарен лидер. Само преди дни това Народно събрание приключи за вас с още няколко напуснали за несъгласие с едноличната ви власт над партията. От насадени покрай вас провокатори ли се подклажда репутацията ви на антидемократ? Или вие сам давате основания за нея, не на последно място и с фрази като тази от предизборния ви клип: "Аз посочих тези хора"?
- Веднага ще ви отговоря. Няма защо да се лъжем, че всяка партия има своя ярко откроен лидер. Хората казват "партията на Костов", "партията на Бойко", "партията на Волен". Те по естествен начин определят лидерството. Но то е нещо, което трябва да има обратната връзка. Не да се наумиш, че си лидер. Не. Ти винаги стоиш на една база на доверие и признаване от страна на хората. Докато имаш това си някакъв водач. Когато спреш да го имаш, но настояваш на своето, ставаш маниак. В посочения от вас случай се опирам на това, което хората казват и до ден днешен: "За нас АТАКА - това си ти. Ние ти вярваме." Те просто по един категоричен и дори първичен, неподправен начин заявяват доверие към мен. И аз се стремя да им отговоря със същото.