"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1134 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Истанбул осъмна с лозунги: Български турци, гласувайте в Булгаристан!


Два милиона евро е дал Ахмед Доган за мощна кампания, за да накара българските изселници в Турция да се върнат за изборите у нас. Акцията под мотото: Български турци, гласувайте в Булгаристан!" е разгърната във всички турски градове, като особено очебийна тя е в Истанбул. Десетки хиляди плакати в станциите на метрото, по автобусните спирки и на централните улици в най-големия турски град призовават изселниците да се възползват от безплатни автобуси, за да се върнат по родните си места и да гласуват за ДПС, разказаха очевидци пред вестник "Атака". Кампанията за масово прибиране започнала във вторник и щяла да продължи три дни. Акцията е насочена към хората, които не фигурират в избирателните списъци в Турция.
Според турската телевизия Си Ен Ен -Тюрк на предишните избори за българския парламент с подкрепата на гласовете на изселниците в Турция са влезли 4 депутати от ДПС допълнително. На тези избори се очаква броят им да е над 5.

 У нас
· Социолозите: АТАКА е в подем
· Волен Сидеров: Само гласът за АТАКА може да препречи пътя на ДПС

По света
· Путин затвори казината, Медведев погна кръчмите

Коментари
· Управниците да кажат къде изтекоха парите за пенсии

Икономика
· Болници източват по 8 млн. лева месечно от НЗОК
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Най-голямата спекулация е, че ако ДПС остане без власт, ще стане страшно
Костов искаше да погребе българския национализъм още през 2000 г. Оказа се, че малко е избързал, защото днес виждаме как нашите
- Какви са новините от бойния фронт? Идвате от Бургас и Варна, какво е настроението там?
- Там се очертава една ивица, Черноморска ивица на национализма, която ще се затвори с Варненска област, където очакваме от втора сила на евроизборите, АТАКА да стане първа след вота в неделя. По този начин от изток, там, откъдето изгрява слънцето, ще тръгне една вълна на българския патриотизъм към западната граница, към провинцията, защото се оказа, че тези два региона - Бургас и Варна са най-будните в България. Там живеят най-събудените, най-готовите да се вземат в ръце и да започнат да решават сами съдбата си наши сънародници. Така тълкувам аз вота за АТАКА - в Бургас сме първа сила, във Варна - втора, с тенденция да бъдем първа. Разбира се, трябва да се преборим за това и мобилизацията сред нашите активисти е на ниво.