"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1139 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кризата оставя 20% от българите без работа


Безработицата в България може да се изстреля до 20%, а БВП на страната - да се свие с между 15 и 20 на сто. Това са само част от апокалиптичните прогнози за българската икономика, които чужди анализатори споделиха пред "Дейли телеграф" в материал, посветен на парламентарните избори.
"Макроситуацията в България е ужасна. Чуждестранните инвестиции се сринаха. Забавянето на икономиката става все по-голямо през май и юни. Въпреки че избирането на ново правителство е положителен сигнал, не бих изключил спад на БВП от 15% до 20%", заяви пред британския вестник анализаторът на Данске банк Ларс Кристенсен.У нас
· АТАКА срива незаконен паметник на турския воин
· Икономисти: Брутният вътрешен продукт и чуждите инвестиции се сринаха
· ДАНС готви арест на циганския лидер Тома Томов

По света
· САЩ търсят подкрепата на Русия за нова система за сигурност
· ЕС безсилен срещу трафика на деца

Коментари
· Байганьовските парламентарни избори у нас направиха България за посмешище

Икономика
· КТ "Подкрепа": НОИ фалира, намалят ли се осигурителните вноски
Борислав Стоянов, депутат на АТАКА от Велико Търново: Премахването на точките за пенсия ще бъде моя задача №1
- Г-н Стоянов, как ще определите предизборната битка във Велико Търново?
- Предизборната кампания специално на АТАКА протече повече от скромно. Понеже сметнахме, че ще е цинично предвид тежкото състояние на страната да хвърляме огромни пари за реклама, плакати, билбордове, което си беше запазена марка на НДСВ, БСП, РЗС и ЛИДЕР. Затова ние наблегнахме на постоянни обиколки по градове и села, където се срещнахме очи в очи с обикновените хора, за да представим пред тях какво точно ще правим в следващия парламент, както и да чуем истинските им проблеми. Тук искам да благодаря на нашите симпатизанти, които се включиха в кампанията и помагаха съвсем безкористно - всеки според силите си. По време на кампанията станахме свидетели на крайно циничното поведение на Ахмед Доган, който си позволи да опорочи първото читалище в България, изградено в Свищов, където проведе предизборен митинг на турски език и където на турски се обърна към своите васални привърженици, като им заяви, че след няколко години ДПС ще управлява във Велико Търново и Свищов. Друга част на кампанията бе тоталната плакатна война - всички опоненти на АТАКА имаха скъпо платени мобилни групи, които заляха Търново с партийни плакати. На отделни места имаше дори агресивно поведение към представители на АТАКА, които в пълно съответствие със закона поставяха плакати на определените за това места. Само след секунди обаче плакатите ни вече бяха скъсани, което извади наяве страха на казионните партии от националистите. Противно на практиката, специално за Свищов и общината се реализира преливане на гласове от БСП към СДС, колкото и странно да звучи. Обяснението е, че местните велможи  - червени и сини, са взаимно обвързани в разни сделки и далавери и имат интерес да останат заедно в управлението на държавата.