"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1140 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП взима главата на Станишев на Бузлуджа


Извънреден конгрес, на който да бъде избрано ново ръководство и евентуално нов лидер стягат червените. Румен Петков и Румен Овчаров се готвят да вземат главата на Сергей Станишев най-късно до 1 август, когато социалистите се събират по традиция на годишния си събор на Бузлуджа, споделиха вчера запознати с интригите на "Позитано" 20. Считаният за близък до Овчаров общински съветник от БСП в София Георги Кадиев директно заяви, че партията е в нокдаун. "Ако бях на мястото на Станишев, щях да подам оставка", бе категоричен Кадиев. Шефът на БСП-София Румен Овчаров пък заяви, че политическа отговорност трябва да се носи. "Грешка беше, че позволихме на ДПС да консумира по този начин властта", продължи атаката си Румен Овчаров. Старите апаратчици Овчаров и Петков се обединили усилията си, за да свалят Станишев. Те продължават да са му ядосани заради отстраняването си като министри и ръководители на соцпартията. Оставката на Станишев може да бъде поискана още следващата седмица, когато Висшият съвет на БСП, преименуван на Национален, ще се събере, за да анализира изборните резултати и да реши дали да "отреже" главата на лидера.

 У нас
· Близък до Станишев бизнесмен, гушнал 300 дка край морето
· АТАКА ще настоява за незабавно премахване на двойното гражданство и новините на турски

По света
· Три труса уплашиха световните лидери
· ЕС принуди Ирландия за втори референдум

Коментари
· Корупция до последната минута в кабинета Станишев

Икономика
· Бюджетът на здравната каса разчетен до септември
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Подкрепата на АТАКА ще зависи от поведението на управляващите
-  Пред мен са окончателните резултати на Централната избирателна комисия за отминалите парламентарни избори кой колко е получил от влизащите в парламента. Честит изборен резултат. Той е много по-висок от изборите през 2005 година, примерно за разлика от този на Синята коалиция, която взима по-малко. Какъв е вашият коментар сега, два - три дни след изборите, на резултатите от тях?
- Най-важният извод, който можем да направим, е, че успя амбицията на опозиционните партии, сред които е и АТАКА, да свалят от власт управляващата тройна коалиция. Ние виждаме, че една от партиите в управляващата коалиция, НДСВ, дори не мина летвата - въпреки огромните пари, хвърлени в кампанията, въпреки огромния ресурс, който имаха, и един куп министри, които смятаха, че са популярни лица. Другият радващ извод е, че БСП претърпя срив, какъвто заслужаваше, даже заслужаваше повече. A при ДПС, разбира се, не можем да говорим за срив, само защото продължава безобразното гласуване в Турция и с автобуси. Но това може да се коригира много бързо с един закон за двойното гражданство. Такъв проектозакон, написан от АТАКА, отлежава в чекмеджетата на Народното събрание и ГЕРБ може веднага да го извади и да го реализира. Ако иска - нека да го редактира, но той е добре написан, точно и кратко.