"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1141 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Министрите си раздадоха за последно постове и имоти


Министрите от отиващия си кабинет Станишев за последно си раздадоха пари, имоти и постове. На своето заседание, което по всяка вероятност ще отбележи краят на управлението на тройната коалиция, членовете на кабинета заседаваха по рекордно дебел дневен ред с близо 60 точки. Най-скандалните решения са свързани с раздаването на дипломатически постове въпреки съпротивата на спечелилата изборите партия ГЕРБ. Въпреки че имената на новите посланици не бяха публично оповестени, стана ясно, че на практика цялото политическо ръководство на външно министерство заминава зад граница. Освен това правителството с лека ръка одобри 10 договора за концесии за добив на подземни богатства и полезни изкопаеми. Променен бе статутът на няколко апетитни държавни имоти, сред които терени край Смолян и Чепеларе от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Кабинетът даде на Правец имот за нов спортен комплекс, към който апетит проявявал шефът на "Лукойл" Валентин Златев.

 У нас
· Сбърканата избирателна система изяде един мандат на АТАКА в Бургас

По света
· Световните лидерите не се разбраха как да преборят кризата
· Унищожителният доклад на ЕК за провала на съдебната система излиза на 22 юли

Коментари
· Дойде краят на НДСВ

Икономика
· МВФ: Българската икономика е пред шоков спад
Веселин Несторов, координатор на АТАКА в Попово: Турци подготвят музей на поробителите на България
- Братята Юзеир и Али Юзеирови издигнаха незаконен паметник на турския воин в с. Славяново. Как си обяснявате, г-н Несторов, бездействието по повода на общинския кмет Людмил Веселинов?
- Паметникът представлява 4-метрова пресечена пирамида от камъни, на върха на която е монтиран голям полумесец. Това кощунство е издигнато в частния имот на братята Юзеирови, но всъщност е дело на единия от тях - Юзеир. Същият в началото на 90-те години емигрира в Белгия, за да избегне влизането си в затвора заради кражби. След изтичането на давността по присъдата, се завърна забогатял, незнайно как. В селото се говори, че братята Юзеирови, носещи и християнските имена Атанас и Росен Йорданови (заради безпроблемно пребиваване в Белгия), дължат изненадващо повишения си социален статус на двете си сестри, които са омъжени за араби. С това могат да се обяснят и финансиранията на ислямските псевдоблаготворителни инициативи, които Юзеирови са подели в района. Най-фрапиращо е регистрираното и действащо в момента скандално сдружение "Български червен полумесец", което противоречи на Женевската конвенция в една страна да съществува или Червен кръст, или Червен полумесец, в зависимост от официалната религия. През последните няколко години Юзеирови са закупили поредица от имоти и сгради в Славяново и извършват незаконни строежи. Жителите на Славяново подадоха сигнал за абсурдния паметник до Районната прокуратура в Попово. Оттам е разпоредена проверка и е сигнализирана общината за незаконното му издигане. Кметът на селото Васил Стоилов също е направил необходимите постъпки, според правомощията си, да сезира общината. Оттам изпратиха техническа комисия да огледа строежа, сезирана е инспекцията по технически надзор, но нещата спряха дотук. Прави впечатление мудността, с която общината се е заела да реши казуса. Това не ме изненадва, те явно са чакали резултатите от парламентарните избори с надеждата ДПС и БСП отново да са на власт. Всеизвестни са топлите връзки на кмета на общината Людмил Веселинов с ДПС. Иначе на местно ниво той претопи, узурпира и приватизира всички партии, само АТАКА е истинската опозиция в региона. Веселинов започна мандатите си от БСП, впоследствие се яви като независим, противопоставяйки се на кандидата на столетницата за кмет на местните избори през 2001 г., сега управлява от името на безпринципно създадената от него коалиция ,,Заедно", припозната от Сергей Станишев като мандатоносител на БСП. Парадоксално, но факт е, че в тази коалиция рамо до рамо са антагонистичните уж политически сили като ВМРО и ДПС, например.