"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1143 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС кмет избяга от наводнения Цар Калоян


Скандалният кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмед избяга от града, въпреки че вече два дни къщите там са под вода. "Градоначалникът от ДПС не се е вясвал от няколко дни", обясни координаторът на АТАКА в Цар Калоян Димчо Димов. Той припомни, че още преди наводнението през 2007 г. за почистване на реката, минаваща през града, са били отпуснати 1,5 млн. лв., които обаче потънали в джобовете на местните управници. Припомняме, че миналата година Ахмед си поръча луксозен джип "Шевролет", който да замени пострадалото му от наводнението возило. Базовата цена на новия автомобил започва от 46 000 лв. Въпреки отпусканите пари реката вчера силно се затлачила, съобщи още Димов. "Изсякоха само тополите от двата бряга, извозиха ги и продадоха дървения материал и с това се приключи", поясни той. "За няколко часа река Хлебаровска се напълни догоре, трябваха още 15-20 минути и щеше да прелее", разказа потресен координаторът на АТАКА.У нас
· Провокатори готвят фалшив конгрес на АТАКА

По света
· Пакистан скочи срещу тайните въздушни удари на Щатите
· Обама обеща да спре свободното падане на икономиката

Коментари

Икономика
· Стопанската камара: Икономиката на България потъва с бърза скорост
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Народът очаква възмездие за крадците и ревизия на сделките
АТАКА е готова със закони, които ще върнат заграбеното
- Г-н Сидеров, как оценявате представянето на ПП АТАКА на последните парламентарни избори? Ако гледаме цифрите, това представяне е по-добро, отколкото преди 4 години.
- Да, номинално имаме 100 хиляди гласа повече от 2005 г. Имаме  и качване в сравнение с евроизборите, естествено, защото там беше по-ниска активността. Това номинално качване със 100 хиляди гласа за нас е затвърждаване на позицията и разширяване на нашия периметър, което беше направено в едни много трудни условия. АТАКА беше в положение на обсадна война непрекъснато по време на тези 4 години съществуване на политическата сцена. Няма по-нападана и по-удряна политическа сила. Да не припомням тези неща. Само отбелязвам, че през изминалите избори  укрепването на позициите АТАКА стана в изключително трудни условия. Плюс това трябва да добавим и страшно многото пари, които се изляха по пропагандни кампании, по реклами и по купуване на хора на изборите. Това са огромни, огромни парични потоци. Имам данни за десетки, може би милиони левове. Наскоро чух Бойко Борисов да казва, че 200 милиона са употребени за изборите от страна на управляващите партии, както и от някои не управлявали, но възникнали на корпоративен принцип. 200 милиона е огромна сума, ако това е така. Само помислете какви неща можеха да се направят с тези пари! Колко църкви можеха да бъдат ремонтирани, колко училища да бъдат подкрепени или  колко кампании, които ги дават по телевизиите, биха имали реална подкрепа със закупуване на кувьози или оборудване на болници. По някой път става дума за 50-100 хиляди, а тук говорим за милиони, десетки милиони! Ако тези пари бяха отишли в тази посока, излишно беше да се правят кампании за Коледа за сираци и прочее.
В тези условия АТАКА с минимален паричен ресурс на последната кампания за национален парламент завоюва отличнa позиция, която смятам изцяло се дължи на последователността и убедеността на нашите съмишленици. Така доказахме, че сме траен, постоянен, неизменен фактор в политиката. От тук нататък топката е в ръцете на мандатоносителя, на най-голямата политическа сила, която се очаква тези дни да състави кабинет.