"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1146 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА подкрепи кабинет на ГЕРБ


"АТАКА дава подкрепата си на ГЕРБ, за да направят самостоятелен кабинет и да проведат нужните на България реформи." Това заяви вчера Волен Сидеров след среща с Цветан Цветанов в парламента. От ГЕРБ предложиха на лидерите на демократичните десни партии да подпишат меморандум за политическо сътрудничество и подкрепа на правителството. Сидеров приветства решението на ГЕРБ за ревизия на досегашното управление. "Общи между двете формации са и приоритетите в законодателството", отбеляза националистът. "АТАКА  приема, че са необходими спешни промени и действащо правителство в кратки срокове", категоричен беше Сидеров.
Костов вчера бе видимо недоволен от факта, че целта му да състави коалиционен кабинет се провали. Той обяви, че ще подкрепи меморандума, но се застрахова, че не можело с един документ в аванс да се получи доверие за 4 години. Янето също заяви, че ще подпише документа, но се закани да изключи от РЗС всеки експерт, който се съгласи да се включи в правителството без негова лична благословия.


 У нас
· Масларова лъже, че безработицата е 8%
· Деца в Славяново се молят на Аллах срещу жетони за билярд

По света
· Чейни планирал тайни убийства на лидери от Ал Кайда
· 169 души загинаха при катастрофа на ирански самолет

Коментари
· След "нощта на дългите целувки" иде утрото на политическото изтрезняване

Икономика
· 20 на сто от българите не могат да върнат кредита си
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Кунева избра 1 млн. евро обезщетение като комисар, вместо евродепутатството
АТАКА ще продължи да защитава АЕЦ "Козлодуй" и българите в Македония
-Новият Европарламент започна работата си. Какви ще са приоритетите на представителите на АТАКА  през следващите пет години?
-По време на кампанията за европейските избори някои водещи коментатори отбелязаха, че АТАКА е единствената партия, която засяга в предизборните си позиции европейски въпроси. В новия мандат ние искаме да покажем приемственост за досегашните ни действия в Европарламента. Разбира се, наша основна тема ще бъде отново противопоставянето на членството на Турция и да започнем кампанията за признаването на геноцида над българите по време на турското робство от страна европейските институции. Също така във външнополитически план смятаме да засилим натиска върху бившата югославска република Македония за спазването на човешките и гражданските права на нейните жители, които имат българско самосъзнание. Разбира се, ние ще продължим битката за спасяването на затворените реактори на АЕЦ "Козлодуй", като продължим приетата от предишния Европарламент наша инициатива за вътрешно разследване в Комисията, защото тя не е взела решение, с което да изиска затварянето на четирите малки блока. Лично за мен регионалното развитие и земеделието са области, в които ще продължа досегашната си работа като член на съответните комисии в Европейския парламент.