"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1147 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Евродепутатите от АТАКА в ключови комисии в ЕП


Евродепутатите от АТАКА ще се включат в едни от най-важните комисии в Европейския парламент. Юристът Димитър Стоянов ще заседава в комисията по правни въпроси, която ще решава ключовите проблеми за бъдещето на Евросъюза . Това е една от най-влиятелните комисии в ЕП. Другият ни евродепутат - Слави Бинев ще започне работа в комисията по икономическите и парични въпроси, от която се очаква да начертае пътищата за излизане от световната финансова криза. Междувременно Стоянов коментира доклада за състоянието на вътрешния ред и сигурността у нас, от който става ясно, че Европейската комисия ще продължи да наблюдава България."Управлението на тройната коалиция ни докара дотам, че да сме единствената държава от новите членки на ЕС, освен Румъния, която съюзът продължава да следи", каза той. "Тройна коалиция съзнателно приемаше промени в законите, които да направят борбата с корупцията неефективна. Те бяха предложени от бившия вътрешен министър Румен Петков, чиято основна заслуга е да изчезне главната дирекция за борба с организираната престъпност ГДБОП.  По този начин той направи промени, точно обратни на исканите от Брюксел", обясни евродепутатът Стоянов.

 У нас
· Такса смет скача драстично заради кризата с боклука
· Скандал между червени и жълти министри на последното заседание на правителството

По света
· Израел готов за удар срещу иранските ядрени обекти

Коментари
· Вместо да бъдат роби в чужбина, българите да подкрепят родната икономика

Икономика
· Кризата изхвърли 20 000 шивачки на улицата
Цвета Георгиева, депутат от АТАКА: В първия ден на НС само речта на Сидеров удари право в целта
Онези, които се клеха в плячкосани от АТАКА идеи, мрънкаха и не повдигнаха дори въпроса за "доганизацията"

- Г-жо Георгиева, какви резултати постигнаха на последните избори националистите във Варна, откъдето бяхте изпратена в парламента?
- Това са най-добрите ни резултати досега. Имаме двойно повишение на броя на гласовете спрямо изборите през 2005 г. в град Варна и в областта. Настъпил е подем сред хората, които разбират, че АТАКА е единствената партия, която ще защити както техните интереси, така и интересите на българската нация и държавност. А и още от първото заседание на Народното събрание това стана очебийно ясно! Лидерите на останалите формации изнесоха вели или напълно лъжливи речи, популистки и хвърлящи прах в очите. Единствено речта на Волен Сидеров удари право в целта. Той единствен говори с истински праведен гняв срещу престъпните действия на предишното правителство и заклейми от парламентарната трибуна продажния антибългарски президент. А други лидери, които се клеха в идеи, плячкосани от АТАКА, мънкаха свенливо срещу някакви безлични врагове. Къде остана "яростта" им срещу ДПС? Не се спомена и дума срещу антиконституционната партия? А преди крещяха, че ще стане страшно и трябва да се сложи край на доганизацията. Подобно политическо травеститство и хамелеонщина никога не могат да се случат в АТАКА.