"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1148 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА подкрепи меморандума на ГЕРБ


"Подкрепата на АТАКА за самостоятелен кабинет на ГЕРБ е безусловна, без поставяне на искания за министерски постове. Ще подпишем меморандума така, както в сряда дадох думата от името на АТАКА." Това заяви вчера Волен Сидеров в парламента. Той оцени поведението на Синята коалиция и на РЗС, които в момента поставят условия на ГЕРБ и не се ангажират с подкрепа за кабинета, като липса на коректност, държавническо мислене и отговорност. "Пречките пред ГЕРБ в момента водят до анархия, срив и шанс за връщане управлението на БСП и ДПС", предупреди лидерът на патриотите. Костов обеща подкрепа на кабинета на ГЕРБ само за конкретни политики, съвпадащи с програмата на сините. Яне Янев пък заяви, че ще е лоялен само 6 месеца, след като само преди два дни обяви, че Бойко Борисов може да разчита на безусловната му подкрепа и да смята, че освен своите 116 депутати има и 10-те на РЗС. "Хайде да не правим номера, да извиваме ръце, да се държим като ощипани госпожици. Такова поведение не е коректно, не е честно, не е мъжко", обобщи лидерът на АТАКА.

 У нас
· ДАНС разследва ДПС депутат за далавери за 1 милион лева
· Уволняват шефове в НЕК

По света
· Ревизори искат от Саркози да не яде скъпа храна
· Румъния на бунт срещу доклада на ЕК

Коментари
· Брюксел пак ни шамаросва, продължава наблюдението над България

Икономика
Огнян Стоичков, депутат от АТАКА: ДПС превърна смесените райони в свои феодални владения
Като юрист ще работя в областите, където България е най-критикувана от ЕК - правораздаване и вътрешен ред

- Г-н Стоичков, ден след началото на 41-вото Народно събрание, вие се потопихте в парламентаризма като представител на АТАКА в комисията за изработване на парламентарния правилник. Какви са първите ви впечатления като депутат?
- Това, което трябва да знае всеки новопостъпил депутат е, че преди всичко това е работно място. Това не е английски  клуб на интереси, в който трябва да си разхождаме костюмите и да си показваме скъпите ръкавели. Нашите избиратели са ни изпратили тук да вършим конкретна работа, което е функция от конкретните обещания, които сме дали пред тях. На второ място, не трябва да забравяме, а винаги трябва да помним кой ни е подал ръка и кой ни е вкарал в парламента - партията, която ни е гласувала доверие. Т.е. ние дължим една лоялност, една почтеност към хората, които са ни гласували доверие следващите 4 години да правим изказвания, дебати и демонстрираме поведение от името на тази партия. На трето място, принципите, които трябва да спазваме като лично поведение в парламента освен общата култура на обноски и добро възпитание помежду си, са принципите на действия, морал, почтеност и коректност в работата.