"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1149 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Близък до Емел Етем гушва Райския залив в Созопол


Бизнесмен, близък до Емел Етем, слага ръка на известния плаж край Созопол Райския залив, твърди вестник "Десант". Дни преди парламентарните избори на 15 юни тази година с подписа на червения министър на благоустройството Асен Гагаузов плажът е отдаден на концесия за 5 години. Стопанин се оказва  смолянската фирма "Алфа и Омега консулт"ЕООД.
Плажът реално е подарен на фирмата, тъй като тя ще плаща смешната сума 1740 лева и то за цяла година. В Созопол се говори, че действителният стопанин на плажната ивица е шефът на  "Феърплей интернешънъл" Марио Захариев - собственик и на луксозното вилно селище "Санта Марина" на входа на крайморския град, което информационните агенции пък свързаха наскоро с дясната ръка на Доган - Емел Етем.   
Въпреки че общинският съвет в Созопол още не е информиран какво точно се случва с Райския залив, новият собственик праща багери, който премахват бариерата към плажа. След което започва необезпокояван усилено да разхвърля по-едрите камъни от брега направо в морето, разказват очевидци.

 У нас
· Волен Сидеров пред БНР: Фасоните на Яне и сините връщат на власт БСП и Доган
· Атакисти поискаха оставката на Гоце в Карлово

По света
· ЕК дава 12 млн. евро на Румъния за щетите от наводненията
· ЕС изтегля от българския пазар 55 храни-ментета

Коментари
· Пленумът на БСП - пореден цирк за заблуда на електората

Икономика
· Рекордно висока безработица през юни
Онкоболната Йорданка Радева: Властта крие броя на онкоболните у нас, защото тя е виновна за положението им
Правим гладна стачка, ако върнат приятелка на Масларова и Йотова като шеф на онкоболницата в София

- Г-жо Радева, има ли движение в положителна насока относно проблемите на онкоболните в България?
-Не. Благодарение на изградения корумпиран апарат от служители в Здравното министерство и директори на здравни заведения, болните биват ощетявани и лъгани за сметка на крупни далавери. Не може за ръководител на онкоболницата в София отново да се гласи Петранка Троянова - особа, станала нарицателна за очевадни далавери, злоупотреби с държавни средства и други доказани престъпления. Конкурсът, за който се твърди, че е спечелила, е проведен по неправомерен и тенденциозен начин. Все пак разчитаме, че няма да я възстановят на поста, но ако това стане, ще протестираме неуморно, готова съм да стигна и до гладна стачка.