"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1151 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Парламентът гласува оставката на кабинета "Станишев"


Декларация за основните приоритети на 41-вото Народно събрание по инициатива на ГЕРБ и гласуване на оставка на кабинета "Станишев" ще бъдат първите точки от дневния ред на днешното пленарно заседание. Това стана ясно след проведения председателски съвет с участието на лидера на ПГ АТАКА Волен Сидеров и зам.-председателя на парламента Павел Шопов. Сред основните приоритети за партията на Борисов са и настояването на АТАКА за гарантиране на честен изборен процес чрез приемане на нов избирателен кодекс, промени в Закона за политическите партии и в Закона за референдумите.
С приемането на правилника за работа на НС се очаква да бъде подкрепено предложението на АТАКА за спиране на политическото номадство, отбеляза депутатът Огнян Стойчков от АТАКА.
Вчера соченият за фаворит за министър на регионалното развитие в бъдещия кабинет на ГЕРБ Росен Плевнелиев се обяви срещу изграждането на проекта "Бургас-Александруполис". Така бъдещият министър подкрепи тезата на АТАКА, че проектът създава предпоставка за екокатастрофа по Черноморието, а ползата от него е далеч по-малка от загубите, които ще претърпят черноморските общини от отлив на туристи.

 У нас
· Новият кабинет готви чистка в пътната агенция
· Международни експерти: Корупцията застрашава националната сигурност на България

По света
· Откриха още един таен затвор на ЦРУ
· САЩ са най-мразени в Сърбия и Пакистан

Коментари
· Когато говорим за Кипър, нека помислим и за България

Икономика
· Всяка трета аптека е пред затваряне
Бившият зам.-председател на РЗС Емил Василев: Основният мотив да напусна Янев са изострените отношения с АТАКА и ГЕРБ
Партньорството с националистите е възможно, защото те никога не са участвали във властта и в никакъв случай не могат да бъдат об

- Г-н Василев, защо подадохте оставка като заместник-председател на РЗС?
- Мотивите, които обявих преди дни  пред Управителния съвет и пред медиите, за да няма никакви спекулации, са лични и политически. Аз съм учредител на партията и съм бил член на ръководните органи на партията. След като считам, че представянето ни на парламентарните избори е не особено успешно и че политиката на изостряне на отношенията с АТАКА и ГЕРБ е погрешна, нормално е при тези обстоятелства да подам оставка. По този начин давам един добър пример в политическото пространство, защото този, който не е съгласен с определена политическа линия и с нейните политически резултати, би следвало, когато е на ръководен пост, да подаде оставка.