"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1152 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Ревизия на кабинета "Станишев" праща бившите управници в затвора


156 депутати от АТАКА, ГЕРБ, Синята коалиция и РЗС гласуваха вчера в парламента декларация за основните приоритети в работата на парламента. Още в самото начало БСП и ДПС се опитаха да вкарат Народното събрание в процедурни хватки и да поискат повече време за дискусия, но след като получиха сериозен отпор, червените депутати напуснаха залата по време на гласуването. 26 от ДПС се въздържаха по повод на декларацията, а един беше против. "Разбирам тревогите на двете бивши управляващи партии - това са тревогите на загубилите изборите, които се притесняват от няколко текста в тази декларация, която е много добра", отбеляза Волен Сидеров от парламентарната трибуна. "Ревизия на управлението на тройната коалиция - ето къде ги боли другарите от ляво, защото те знаят, че тази ревизия ще ги превърне в групата на бъдещите затворници", заяви лидерът на АТАКА, а залата избухна в ръкопляскане.


У нас
· Ковачки гушва и пернишката "Топлофикация"
· В Германия разследват нови далавери на спонсора на БСП

По света
· Стотици деца станали жертви на секс тормоз от пастори в Ирландия
· Млекари с 400 трактора блокират Брюксел

Коментари
· Чадърът над имотните игри на Доган се прокъсва

Икономика
Ивайло Тодоров, председател на Асоциация на земеделските производители: Новия земеделски министър го чака тежко наследство
Във ведомството работят хора, които не са полезни за България

- Г-н Тодоров, какво наследство, според Вас оставя кабинетът в оставка, и то преди всичко в земеделското министерство, разбира се?
- Според мен следващият министър ще получи едно много тежко наследство от предходното управление - проблеми, натрупани с години. Затова ще му трябва доста и политическа воля, и желание, за да се справи с тези проблеми. Според мен първото, с което трябва да се започне, е ревизия на нормативната уредба, и преглед на административния капацитет. В състава на Mинистерството на земеделието, има хора, които са там от години, но не са полезни за българското земеделие.