"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1153 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гавра с православен кръст върху незаконния мюсюлмански паметник


Строителите на скандалния паметник на незнайния турски войн в търговищкото с. Славяново се подиграха с православието, като вградиха в мюсюлманския полумесец на монумента православен кръст. За това сигнализира вчера координаторът на АТАКА в Попово Веселин Несторов. Както "Атака" вече писа, зад строежа на провокативния паметник стоят братята Юзеир и Али Юзеирови, нашумели с опитите за купуването на гласове за ДПС с чували брашно на изборите. Скандалният турски паметник представлява грамада от камъни, увенчана с огромен метален полумесец. "Именно в него турците вписали християнския кръст, за да тушират недоволството на местните жители, които искат събарянето на този паметник", уточни националистът.
Строежът на монумента,  който е забранен със заповед от регионалната Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), продължава, потвърди и кметът на Славяново Васил Стоилов. Пред "Фокус" той изрази своето недоумение от бездействието на Националния институт за паметниците на културата (НИПК) и ДНСК.


У нас
· Областен на ДПС хариза 117 дка от Морската градина във Варна

По света
· България в списъка на провалените държави
· Докладът на ЕК за Румъния много по-добър от този за България

Коментари
· Узаконеното разбойничество е най-тежкото наследство от мандата на тройната коалиция

Икономика
Мика Зайкова, финансов експерт в КТ "Подкрепа": Икономиката ни е слаба, защото е зависима от Запада
Работодателите масово изхвърлят служители, без да им изплащат дължимото

- Г-жо Зайкова, как се отрази световната финансова криза на икономиката в страната?
- Докато родните политици лудуваха по кампании, кризата в държавата стана необратима и всеобхватна. Страната регистрира около 50 % спад на промишленото производство, колосални загуби в строителството и туризма. Хората масово обедняват и се обезкуражават. С една дума, в рецесия сме, положението е тежко и изисква своевременно и адекватно реагиране в утежнената финансова обстановка.