"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1155 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Депутат на АТАКА спря незаконна сеч край Сливен


Депутатът на АТАКА Калина Крумова спря незаконна сеч край сливенското с. Нейково, кмет на което е Христо Боюклиев от ДПС. За това съобщи вчера самата Крумова след визита в своя избирателен Сливенски регион.
"Получих сигнал от жителка на Нейково, че от парламентарните изборите насам, когато държавата реално е на автопилот, тече мащабна сеч на бук, леска и габър от гората над селото. Жената не пожела да се представи с името си, защото организаторите на нелегалната сеч щели да й запалят къщата", уточни вчера депутатът на АТАКА. Тя веднага се озовала на мястото, за да провери какво точно се случва. Пред нея местните жители споделили, че над ден от гората се изсичали поне по 500 куб. метра дървесина, която с големи камиони се превозвала директно зад граница - в Турция и Гърция.


У нас
· Ислямски емисари зарибяват ученици в Родопите
· Станишев готви линч за опонентите си в БСП

По света
· Саркози давал по 600 евро на ден за цветя
· Иран готов да нападнe израелските ядрени обекти

Коментари
· Бъдещи клиенти на Темида пълнят парламентарната група на ДПС

Икономика
· Хотелите по морето празни в разгара на сезона
Надя Димитрова, експерт по европейските въпроси: Еврокомисията ще спре наблюдението, ако новият кабинет пребори корупцията
- Г-жо Димитрова, на 22 юли ЕК разпространи поредните мониторингови доклади за България и Румъния. Можем ли да считаме, че този за Румъния е по-добър, отколкото документът за България и защо?
- Според мен не бихме могли да направим този извод. Има една малка разлика, която съществува още от 2007 г., с въвеждането на механизма за сътрудничество и контрол за двете държави. При Румъния имаше четири показателя за наблюдение, които изключват борбата с организираната престъпност и промяна в конституцията, а при България имаше шест такива, включително и по тези два компонента. Ето защо, ако механично или математически се счита, че препоръките за Румъния са по-малко като количество, отколкото за България, то е само в тази връзка. Напротив, говорителят на ЕК подчерта, че резултатът за Румъния е дори по-лош на базата на предния доклад от 2008 г., който за България беше твърде критичен. Аз лично не считам, че докладът за Румъния е по-добър, отколкото за България.