"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1156 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Да бъдем държавници!


"Страната ни в момента има нужда от силно правителство, от силна подкрепа, за да се извършат реформи, които цялото ни общество очаква." С тези думи вчера от парламентарната трибуна Волен Сидеров аргументира подкрепата на АТАКА за новото правителство, което беше избрано със 162 гласа "за", 77 "против" и един "въздържал се".
"Позицията на АТАКА е държавническо отношение, а не емоционални симпатии и антипатии. АТАКА е част от избора на българския народ, който чрез вота си показа, че иска промяна в България и търсене на отговорност от БСП и ДПС, иска създаването на правова държава", коментира Сидеров.
"За ЕНП не е проблем изборът, който направи премиерът Борисов", заяви по-рано пред бТВ председателят на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс, който също като Сидеров призова България най-сетне да се превърне в правова държава.
"АТАКА полага началото на нов етап на политически взаимоотношения у нас - етапа на политическото джентълменство, където подкрепата за кабинета се дава не срещу благини. Нима сме загубили вяра в това, че някой може безкористно да работи за това, България да върви напред? Вярата е, която е спасила българската нация", заяви Сидеров.


У нас
· Спонсорът на БСП - Марио Николов пак на съд от септември
· КАБИНЕТЪТ СЕ ЗАКЛЕ

По света
· Британските пенсионери живеели по-зле от българските
· "Зюддойче цайтунг": Свободата на медиците е твърде доходна сделка за Либия

Коментари
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Моделът на политическо джентълменство ще изведе България напред

Икономика
Волен Сидеров: АТАКА иска да се разследва върхушката на ДПС
Щабовете на БСП клепаха нашия образ пред Брюксел, после водеха двойна игра

- Г-н Сидеров, защо партия АТАКА подкрепя правителството на Бойко Борисов и поставяте ли някакви условия?
- Това е преди всичко държавническо отношение. Трябва да се загърбят всякакви емоционални мотиви, всякакви симпатии, антипатии, този харесваш, онзи не харесваш. Трябва да се подходи държавнически. Моето отношение и отношението на АТАКА е принципно. Ние казахме, че това е изборът на българските избиратели, това е вотът им. Те пожелаха тройната коалиция да отиде в историята. Те пожелаха алтернатива в лицето на ГЕРБ, партията, спечелила най-много гласове. И ние се чувстваме като част от този вот, от желанието да бъде променено нещо в България. Всичко друго, всякакви други позиции, фасони или нюанси са в полза на БСП и ДПС.