"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1157 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА оглави Комисията по образованието в НС


Депутатът от АТАКА Огнян Стоичков ще оглави една от най-важните комисии в Народното събрание - тази по образованието, стана ясно вчера. Националистите ще имат и пет заместник председателски места в постоянните комисии на 41-вото Народно събрание, съобщи зам.-шефът на ПГ АТАКА Десислав Чуколов, когато след консултации с парламентарните групи стана ясно разпределението на местата. Днес Народното събрание ще гласува състава на комисиите и промяната в имената на някои от тях. "Предлагаме професионалисти в своите области - хора, които ще накарат Народното събрание да работи по-добре. Те ще задават дневния ред по изготвянето на законите така, че работата на самата комисия да съвпада с националния интерес", отбеляза Чуколов.
Юристът Огнян Стоичков от АТАКА се доказа като изключително добър професионалист в работата си във временната комисия по изготвяне правилника на НС. "Родителите ми са учители, а познавам какви са проблемите в образованието и чрез дъщеря ми, която е ученичка", отбеляза Стоичков, който от 14 г. работи като адвокат по граждански и търговски дела.


У нас
· ОЛАФ проверява разследвани агропроекти
· Екоминистерството лъгало Брюксел, че взима мерки

По света
· Румънски министър на съд за корупция
· Изказване на вицето на Обама вбеси Кремъл

Коментари
· Време за ревизия, време за надежди

Икономика
· Милион и двадесет хиляди без здравни осигуровки
Георги Попов, председател на асоциация "Хляб за България": Стотици хлебари фалират, заради безхаберието на предишната власт
Сивата икономика е най-големият проблем на бранша в момента

- Г-н Попов, оправдани ли са очакванията за масови фалити на хлебопроизводители в България?
- Да, ежедневно се увеличава броят на застрашените или директно фалирали хлебопроизводители. Икономическата криза рефлектира осезателно върху нашия бранш и е напълно резонно да се запази тенденцията към преустановяване на много частни производства. Това, разбира се, е съпроводено с масово освобождаване на работна ръка, намаляване на конкуренцията и разнообразието- все ключови фактори за нивото на хранителния пазар у нас. Най-голям е рискът при малките и средните предприятия, каквито са преобладаващите в България.