"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1158 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган бърза да се отърве от палата си в Дръндар


Ахмед Доган се опитва по най-бързия начин да се отърве от скандалния си имот в родното си село Дръндар, известен като палата или Доганленд, съобщиха симпатизанти на АТАКА от района. Във вторник неговият приближен Кадир Кадир е получил данъчна оценка и скица на имението, което по документи е собственост на близката до ДПС фондация "Хермес". Оценката, която важи само шест месеца и скицата на имота са абсолютно необходими за продажба или прехвърляне на палата.
Кадир е получил документите в пълно нарушение на закона, защото не притежавал пълномощно от фондация "Хермес". Въпреки този съществен пропуск председателят на Общинския съвет в Суворово Осман Османов от ДПС наредил Кадир да получи данъчната оценка и скицата на Доганленд. Кадир обещал да предостави пълномощното вчера, но това не станало, казаха още симпатизантите на АТАКА, които станали свидетели на случая.


У нас
· Изтече мандатът на Народния парламент на АТАКА

По света
· Все повече жители на Европа не харесват ЕС
· Застреляха най-известния руски мафиот

Коментари
· Съдът и МВР да си "говорят", иначе провалът ще е сигурен

Икономика
· Финансовит министър: Дупката в бюджета е по-голяма отколкото очаквахме
Захари Делев, общински координатор на АТАКА в град Рудозем: ДПС държи Рудозем в икономическо робство
Доган не позволява на мюсюлмани да имат джамия, ако не му се подчиняват

- Г-н Делев, само преди дни в Рудоземското село Чепинци, шефът на забраненото от закона Обединение за ислямско развитие и култура (ОИРК) изнесе двучасова реч пред близо 15 хил. души. Толкова многобройни ли са мюсюлманите в общината и как те посрещат радикалния ислям?
-Мюсюлманите в общината са доста, но не чак толкова много. На съборът присъстваха хора и от съседните общини, като Мадан, Златоград и др. Доколкото разбрахме, също така са докарвани рейсове с мюсюлмани от Турция.
- Имате ли информация как се е провело самото събитие?
- Срещата е започнала ден-два преди това, когато височайшите гости са били отседнали в хотел "Викторио" в гр. Рудозем. Вечерта, когато аз бях там видях, че на тази среща присъстват местни бизнесмени, които са облагодетелствани по един или друг начин от ДПС, тъй като тя е управлявала четири години общината.
Самият събор е организиран от джамийското настоятелство в селото. Там в момента има две джамии, които разделят мюсюлманите в селото на две. Има нова джамия, която някои се опитват да легитимират, но местната власт и мюфтийството, които изпълняват заповедите на Доган, не им разрешава, защото не искат да са част от ДПС.