"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 116 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Кенан разчита на турската армия


"Няма нужда да се вдигаме на въоръжена борба, щом имаме зад нас такава армия като турската". Това заяви в интервю за Дарик радио лидерът на нерегистрираната и незаконна Турска демократическа партия Адем Кенан.
По думите на скандалния бивш депутат от ДПС "и българи, и турци сме родени на тази територия. Някой я е нарекъл България навремето - след преброяването ще се види дали това отговаря на международните изисквания. В интервюто Кенан говори за "споразумение" и "по-особено федеративно управление", каквото според него още не е предвидено в Европа. Според Кенан българите трябва да докажат, че са мнозинство с анкетни карти  и въз основа на ново преброяване "да се знае статутът на всички общности".


У нас
· Ген. Колев иска да се ореже времето за митинга на Атака
· Не е нужно да се вдигаме на борба, зад нас е турската армия

По света
· Руски журналист пребит до смърт в дома си
· Убили Улоф Палме погрешка

Коментари
· Здравни чиновници определят кой колко да живее
· Доц.д-р Пламен Митев, зам.-декан на Историческия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски"

Икономика
· Искаме еврото за национална валута през 2009-та година
· Питат пациенти доволни ли са от личните лекари
Емил Димитров, бивш директор на Агенция "Митници" пред бТВ: Контрабандата у нас ще стане евроконтрабанда
Всяко правителство приема контрабандните канали от предходното и ги ползва

- Г-н Ревизоро, какво можете да добавите по информацията, че Доктора е бил част от голям контрабанден канал под егидата на Марко Милошевич и този канал се е разгърнал в годините 1996-2000? Звучи ли ви логично?
- По отношение на това, дали е замесена България в някакви канали, свързани с Югославия, в случая говорим само за цигари, категорично не е замесена. Защото цялата контрабанда в Югославия става с протекцията на самата държава и под ръководството на МВР. Сърбия е полицейска държава. На границата се регистрират всички сделки и ако някоя фирма е неизрядна, тя не може да премине през тази граница. В момента Сърбия има голям проблем да изчисти своето име пред Европа и затова си разчиства сметките с Милошевич, със сина му, със семейството му. Те си оправят вътрешнопартийни проблеми за наша сметка. България не е замесена.