"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1160 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/08/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Провокация! Турция си иска несъществуващи имоти у нас


"Турция провокира България със съобщението, че специално сформирана делегация на Министерството на външните работи в Анкара започва преговори с българската държава за връщането на отнетите имоти на изселници." Така проф. Станислав Станилов, зам.-председател на ПГ АТАКА, коментира публикация в турския вестник "Заман", според която турци, напуснали България от 1912 година досега, ще предприемат стъпки за връщането на имуществото, което уж им било насилствено отнето. Според изданието досега в министерството били подадени близо 500 000 молби на изселници, живеещи в Коня, Адапазаръ, Адана, Йозгат, Кършехир, Кютахия, Анкара, Бурса. В годините 1912-1913, 1950-1952, 1966 и 1989 от България в резултат на войните и промяната на режима са изгонени повече от 400 000 граждани от турски произход, твърди още в. "Заман".


У нас
· Джевдет ни уреди с глоба от ЕК заради боклука
· Готвят арести в земеделското министерство заради заменките

По света
· Испания под тревога заради годишнина на терористи
· Армения обвини Турция в рекет

Коментари
· Доган търси спасение с унизително умилкване около кабинета

Икономика
· НОИ няма пари за пенсии, ще ги плащат от бюджета
Десислав Чуколов, зам.-шеф на ПГ АТАКА: МВР е длъжно да се освободи от мутрите с униформа
Най-накрая обществото трябва да разбере кои са кукловодите в политиката ни

- Г-н Чуколов, вие сте зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-вия парламент. Как преценявате работата на тази комисия в предишното НС предвид факта, че около нея непрекъснато течаха скандали?
- Факт е, че в миналото Народно събрание вътрешната комисия фокусираше своята работа изключително и само върху скандали, които се разразяваха в медиите. Тази комисия беше използвана и с чисто политически цели, да се дискредитират неприятели и врагове на представители на управляващата коалиция, както и да се прокарват политики, които не винаги съвпадаха с българския национален интерес. Всички помним скандалите, които генерираха шумните изслушвания в тази комисия. Помните, че Румен Петков беше съден за издаване на тайна, която е научил на заседание в нея. Това, върху което ще се фокусирам в работата си на заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и отбрана, е тя наистина да заработи и да има резултати, а да не е толкова шумна и съпроводена със скандали. За нас, патриотите от АТАКА, е най-важното, като се хванем с една работа, да има резултати, да се постигнат реални неща, които да са в услуга на българското общество.