"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1162 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров откри изчезналата подписката в защита на АЕЦ "Козлодуй"


Огромна бе изненадата на лидера на АТАКА Волен Сидеров, когато, влизайки в новия си парламентарен кабинет - стая 144 в бившия партиен дом, сега сграда Народното събрание, откри изчезналата през 2002 г. подписка в защита на АЕЦ "Козлодуй". Превърнатият в склад за кашони с различна документация кабинет между другото съдържа и подписите на половин милион българи, които преди 7 години застанаха срещу закриването на двата блока от атомната централа на родината. Кой, кога и защо е прибрал подписката и как така сега тя се появява тъкмо в кабинета на Сидеров не е известно.У нас
· Закриват всички държавни агенции
· Сидеров пак пита ДАНС за връзката на Доган с турските спецслужби

По света
· Путин избра Борисов за първа среща
· САЩ: Стратегията ни в Афганистан не работи

Коментари
· Авгиевите обори на тройната коалиция се нуждаят от радикално прочистване

Икономика
Наташа Ангелова, председател на Регионалния съвет на КНСБ в Перник: Бейове превърнаха магистрала “Люлин” в турски вилает
- Г-жо Ангелова, преди дни заявихте, че турската фирма "Мапа Ченгиз", която строи магистрала "Люлин", подлага на геноцид българските работници, какво имахте предвид?
- Това констатирахме, след като на 5 август беше създадена синдикална организация на КНСБ в турската фирма. Аз категорично твърдя, че в "Мапа Ченгиз" никой не спазва българското законодателство. Имам чувството, че дори въобще не им пука. Тогава при нас дойде една разплакана жена и каза, че я уволняват от въпросната фирма. Никой не беше обяснил на тази жена причината за нейното уволнение. Това наложи аз като председател на местната структура на КНСБ да отида във фирмата. Оказа се, че трябва да разговарям с Азис Айстемур. Дойде и някакъв преводач, в който аз лично до ден днешен се съмнявам точно какво превежда, и от това, което ние говорим и това, което те ни превеждат от другата страна.
Изобщо комуникацията там е невъзможна, защото ръководството не желае да говори български. Дори тези, които от години са тук и които разбират добре български - говорят български, пазаруват в български магазини, категорично не желаят да осъществят никаква комуникация, включително и на английски.