"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1164 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мнозинството ще разследва далаверите на БСП


Две нови парламентарни комисии ще разследват злоупотребите на бившата власт. По предложение на АТАКА, ГЕРБ, Синята коалиция и "Ред, законност и справедливост" бе създадена временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев. Друга комисия пък, начело с депутата от АТАКА Явор Нотев, един от най-добрите наказателни адвокати, ще проверява сигналите за опорочаване на изборите за 41-во Народно събрание.
БСП се страхува да не излязат на яве кирливите й ризи, заяви от трибуната на парламента лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Националистът напомни, че обществото гласува за мнозинство, което да направи ревизия на предишното управление. "Ще посъветвам цялата група почитатели на розови БМВ-та да бъдете в час, защото губите връзка с реалността", допълни Сидеров, а залата избухна в аплодисменти.У нас
· Бивши министри от НДСВ и губернатор от ДПС на съд за далавера с летище

По света
· Удължават служебно мандата на Еврокомисията?
· Поверителни документи разкриват: Лондон искал да се отърве от Меграхи, за не умре в затвора

Коментари
· Контрабандата убива българското селско стопанство

Икономика
· Борисов обясни на Путин, че българите не искат "Бургас-Александруполис"
Стилист Кръстю Капанов, председател на занаятчийската камара в София: Държавата да даде шанс на младите да учат занаят
Както АТАКА се отзова на нашите проблеми, досега нито една партия не го е правила
- Г-н Капанов, представители на занаятчийската камара се срещнаха с лидера на АТАКА Волен Сидеров и депутати. Каква беше целта на тази среща?
- Това, което години наред очаквахме да се случи - а именно да се даде шанс на българското занаятчийство, сега го направи партия АТАКА и аз наистина съм изключително благодарен, както на г-н Волен Сидеров, така и на председателя на комисията по образование в парламента Огнян Стоичков. Аз съм човек, който имам доста контакти, и познавам доста политици, безпартиен съм, но така както партия АТАКА се отзова на нашите проблеми, досега нито една партия не го е правила за нас. Занаятчийското обучение е необходимо, не само за да се върне занаятчийството в България и традициите в занаятчийството, а за да можем да направим така, че да създадем условия за обучение на хора, които биха искали да учат един или друг занаят. Не могат всички хора да бъдат висшисти, трябва да има и хора, които да учат занаят.
Целта ни е да направим така, че младият човек да се определи точно какво би искал да прави, точно занаята, който ще упражнява с любов и че това ще му доставя първо удоволствие, и след това ще му носи пари. Това е страшно важно, защото един занаят е за цял живот.