"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1165 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цветан Цветанов: До дни ще има обвинение срещу бивши министри за корупция


"До няколко дни ще има повдигнати обвинения срещу бивши министри." Това заяви вчера в Добрич вътрешният министър Цветан Цветанов, без да коментира имена. Изявлението на Цветанов идва часове след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров обяви в интервю пред в. "Труд", че има доклад на агенцията, в който фигурират 10 корумпирани министри от правителството на Сергей Станишев.
"Двама от посочените министри са Румен Петков и Асен Гагаузов и те присъстват в доклада на ДАНС за корупцията, правен през януари тази година", обяви финансовият консултант Кольо Парамов. "Станишев е знаел за доклада още през януари, но не е направил нищо", посочи Парамов.
Според Алексей Петров имената на корумпираните в доклада на ДАНС са известни на премиера Бойко Борисов. "Той е ориентиран не по-зле от мен. Аз съм доволен да чуя, че части от тоя доклад се оповестяват от неговите министри по телевизията. Всеки, сдобил се с власт в последните 20 години, се е корумпирал", твърди бившият командос.

 У нас
· Парламентът спря превръщането на горите в строителни площадки

По света
· US - охранители издевателстват над афганистанските си колеги
· САЩ нащрек заради посещението на Кадафи

Коментари
· Министерствата, ръководени от ДПС, се превърнаха в престъпна империя

Икономика
· Бюджетът на червено с 512 млн лв.
Людмил Павлов, КТ "Подкрепа": Станишев целенасочено ликвидираше "Кремиковци"
Комбинатът може да си изкарва парите, ако не бъде източван

- Г-н Павлов, в какво състояние остави тройната коалиция "Кремиковци"?
- Ако трябва да сме честни, в най-лошото състояние в годините, откакто го има "Кремиковци". Дори в началото на 90-те по време на азиатската криза комбинатът не беше толкова зле. Тройната коалиция позволи на човека, закупил комбината за 1 долар - Валентин Захариев, да го препродаде на Митал. Оттогава започна голямото източване и сега сме не на дъното, а под него. "Кремиковци" беше обявен от Министерството на икономиката в неплатежоспособност на 6.06.2008 г. Въпреки всичките ни опити не успяхме да се срещнем поне веднъж с бившия премиер Сергей Станишев. Преговорите за бъдещето на комбината се водеха под масата, за нечии облаги, а не "Кремиковци" да го има като завод и да бъдат защитени работните места на хората. Така се стигна до умишленото спиране през ноември 2008 г. - първо бяха добивните заводи, които сега не работят. Останала е само прокатната част, която работи със скрап.
От 1988 г. насам всички на високо ниво са вземали от "Кремиковци" и комбинатът е източван до ден днешен.