"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1166 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Фирми на ДПС точат бюджета на Брацигово


Почти всички обществени поръчки в община Брацигово се изпълняват от турски фирми, гравитиращи около ДПС. Това установи вчера проверка на в. "Атака" в няколко села от общината. Далаверата с източването на бюджета обаче се върти с помощта на кметове от БСП, категорични са местните жители.
Водопроводът в с. Исперихово, който се прави от фирма от обръчите на Доган, се прокарва само в циганската махала, докато българските квартали остават на сухо, понеже няма пари. До момента проектът е погълнал близо 3 млн. лв., при положение че за него биха били достатъчни и 1 милион.
Още по-фрапиращ е случаят със строежа на солариум в детската градина на съседното село Бяга.  До тежката ситуация в Исперихово се е стигнало след местните избори през 2007 г., когато с купуване на гласове властта попаднала в ръцете на циганина Борис Ангелов. Същевременно хората тук всеки ден са подложени на кражби от страна на циганите, на които никой не търси сметка за престъпленията.У нас
· ДПС източило и заплатите на фонд "Земеделие"
· Колата на депутат от АТАКА осъмна с анархистки надписи
· Волен Сидеров: Докладът за корупцията при Станишев да излезе на светло

По света
· Взрив в сръбска военна фабрика уби седмина
· Македонският президент отказа да помилва осъдената българка

Коментари
· Захласът по пошлотията „Мадона“ унижи България

Икономика
Явор Нотев, депутат от АТАКА: Ще спрем купуването на гласове и корпоративния вот
Даваме на прокуратурата сигналите за опорочаване на изборите

- Г-н Нотев, временната анкетна комисия, която ще проверява сигналите за опорочаване на изборите за 41-вия парламент, не навлиза ли в чужда компетентност?
- Никой не очаква анкетната комисия да констатира със задължителна за останалите институции и органи сигурност наличието или липсата на нарушения и респективно да се опита да вземе някакви конкретни мерки или санкции за касиране на избори например. Нашата комисия има две цели. Едната е да се улесни обобщаването на данни, които да бъдат предоставени на компетентните органи и да послужат като законово основание за образуване на производства, а втората задача е подготовка за работата по изготвяне на Избирателен кодекс.