"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1168 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турската фирма убиец работела на 100% печалба


Над 100% е чистата печалба на турската-фирма убиец, организирала незаконното пътуване до Охридското езеро, което завърши със смъртта на 15 българи. Според представители от туристическия бранш екскурзията до западната ни съседка с нощувката, плюс закуска или вечеря излиза 80 лв. на човек, в които е включена печалбата на посредника. Организаторът на пътуването "Солак тур" обаче е вземала по 150 лв. Това означава, че печалбата на дружеството е над 100%, показват простите сметки. Вчера роднини на загиналите заминаха да разпознаят телата на близките си в Скопие.
Междувременно премиерът Бойко Борисов се ядоса на пиара, който си направи президента Първанов в събота. Борисов се разгневи и на предложението на Гоце, който поиска дубликат на закритото вече министерството на извънредните ситуации на Емел Етем. Когато ние се чудим как да вържем бюджета, където тройната коалиция ни остави над половин милиард пасив, да се правят предложения за възстановяване на такива дебилни структури е нелогично, отряза Борисов мераците на Гоце.

 У нас
· Кабинетът Станишев провалил САПАРД, за да скрие партийни спонсори
· Магистрати мятат кючеци в чалга клуб в столичния съд

По света
· US военни тероризират афганистанска болница
· Либия няма да изплаща обезщетения на жертвите на ИРА

Коментари
· Анкара е готова да обяви помаците и циганите у нас за турци

Икономика
· Частните здравни каси излизат на пазара
· Строителни фирми не платили 29 млн. лв. данъци
Николай Пехливанов, депутат от АТАКА: Истината за участието на ДПС във властта ще излезе наяве
Не само ще се преразглеждат сделки на тройната коалиция, но може и да се анулират такива

- Г-н Пехливанов, вие станахте зам.-председател на временната комисия за ревизия на сделките на кабинета "Станишев" от последната година. Комисията е с мандат два месеца -  ще имате ли достатъчно време да се ориентирате и да изготвите анализ?
- Ако се навлезе в дълбочина на проблемите, най-вероятно времето няма да ни стигне. Но за основната цел  - да се запознаем с действията на правителството в последната една година, тези два месеца ще са достатъчни. Имаше дебат дали да се гледа цялото управление или  само 1 г. от него. В последната година правителството беше много активно при сключване на неизгодни за страната сделки и назначения. Затова преценихме, че може да се направи анализ за дейността на тройната коалиция и върху по-кратък управленски период.