"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1169 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бившият земеделски министър от ДПС на съд за заменки


Първи министър от кабинета Станишев отива на съд за далавери. Бившият министър на земеделието и храните Валери Цветанов от квотата на ДПС беше  обвинен вчера за 15 случая на заменки от типа "кон за кокошка", извършени ден преди мораториумът върху заменките да влезе в сила. Ако вината му се докаже в съда, той може да получи до 10 години лишаване от свобода.
Обвиненията срещу бившия земеделски министър трябва да бъдат само начало от поредица обвинения, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. По думите му  в този списък трябва да влязат всички министри, зам.-министри и шефове на агенции на ДПС, които през последните 8 години, правиха огромни престъпления със заменки и други далавери, ощетявайки България с милиарди.
Информациите, че и други министри от кабинета на Станишев ще бъдат обвинени за престъпления по служба, уплаши ексвътрешния министър Румен Петков, който вчера превантивно започна да се оправдава, че обвиненията били кухи. Петков даже се закани да съди министъра на финансите Симеон Дянков за клевета и лъжливо обвинение, че като вътрешен министър Петков е поръчвал хеликоптери.У нас
· Дупката в бюджета намаляла със 105 млн. лева за месец
· Турските работници в "Мапа Дженгиз" са в пъти по-платени от българите
· Събориха незаконно циганско гето в Бургас

По света
· Меркел се извини за кървава баня в Афганистан
· Mюсюлмани осъдени в Лондон за нов 11 септември

Коментари
· Хаос и беззаконие наследихме от гангстерите в тройната коалиция

Икономика
Огнян Тетимов, депутат от АТАКА: Спряхме незаконния внос на зеленчуци от Македония
1500 дка плодородна земя край Петрич са отровени от гумите, които циганите внасят от Гърция и горят

- Г-н Тетимов, Вие сезирахте Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за екологичните проблеми, които създава изгарянето на гуми край Петрич. Кой трови града и откога?
- Паленето на гуми в кв. "Изток" на Петрич не е от ден-два или от година, а от 2-3 години. Местното ромско население купува на черно стари употребявани гуми от Гърция, внася ги през митницата незаконно и ги пали, за да извади от тях тел, която продава на Вторични суровини. В резултат на това вече са унищожени 1200-1500 дка от най-плодородната земя в региона. Унищожени са и дълготрайни насаждения - ябълки, праскови и други.