"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1174 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/09/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце готви нова партия, захранва я с популизъм


Създаването на нова пропрезидентска партия е замислил Първанов на тайна среща в Евксиноград, съобщи за в. "Атака" отлично информиран източник. Затова в момента Гоце се прави на популист, свиквайки ни в клин, ни в ръкав консултанивен съвет. "Консултативният съвет за национална сигурност трябваше да бъде свикан от президента още при първите спрени еврофондове и отнемане на акредитация на две агенции през 2008 г." Това заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров след заседанието.
Ден преди него Гоце разкритикува кабинета "Станишев" за разхищения, а после открадна идеята на АТАКА за "данък богатство". През август президентът е събрал в Евксиноград "вярна дружина", с която е обмислил създаването на нова политическа сила. Решено било правителството да се дестабилизира по всякакъв начин и това да доведе до падането му след 6 месеца. До тогава президентът вече да разполага със своя партия, която да обере гласовете на БСП, а по възможност и на АТАКА.
Първата стъпка била Гоце да се утвърди като лидер с популистки изяви. После около неговата "харизма" да се завърти движение, ориентирано ляво-център и това движение да прерасне в партия.

 У нас
· Високопоставен политик дирижирал престъпните групировки в митниците
· Кмет на ДПС изсякъл горите в Котел и избягал в Германия
· Волен Сидеров: Първанов трябваше да свика консултативен съвет при първите спрени еврофондове

По света
· Брюкселски бюрократи харчат милиарди за автореклама
· Меркел с едни гърди пред съперника си на ТV дебата

Коментари
· Никога вече Шушуловци!

Икономика
Зденка Тодорова, председател на Хелзинкския комитет на българите в Сърбия:Св.Иван Рилски запали размирици в Западните покрайнини
В храма, построен с български средства, трябва да служи свещеник българин

- Г-жо Тодорова, вие свикахте нарочна пресконференция по повод скандала с освещаването на българската църква в село Паралово, Босилеградско...
- Не аз, а четири организации на българите в Западните покрайнини биха тревога - Хелзинкският комитет, Културно-информационният център в Босилеград, Демократичният съюз на българите в Сърбия и Национално движение "Западни покрайнини". Целта ни беше да дадем гласност на това, което се случи на 31 август в с. Паралово, когато вранският владика епископ Пахомий отказа да освети новопостроената църква.